NOC*NSF

NOC*NSF gaat vernieuwen

Arnhem, 21 april 2011. Het bestuur van NOC*NSF zal de Algemene Vergadering van 17 mei 2011 voorleggen om in één jaar zodanig te vernieuwen dat de organisatie optimaal gereed is voor het uitvoeren van de sportagenda 2013 - 2016. Met deze vernieuwing wordt ook gevolg gegeven aan de opdracht van de leden van NOC*NSF om in de vaste basisstructuur af te slanken.

De door de Algemene Vergadering in het leven geroepen TaskForce van bestuurders en professionals van de sportbonden en NOC*NSF zelf, steunt de richting die het bestuur van NOC*NSF heeft gekozen en aan de Algemene Vergadering voor zal leggen.

Andre Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Het is bijzonder prettig dat we samen met de TaskForce tot de conclusie zijn gekomen dat de NOC*NSF organisatie toe is aan een vernieuwing. Die vernieuwing zal zeker leiden tot een hoge klanttevredenheid bij de bonden, onze leden."

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur van NOC*NSF: "Ik ga graag de uitdaging aan om samen met de medewerkers van NOC*NSF de noodzakelijke vernieuwing snel en doortastend tot stand te brengen. Het is belangrijk om dat snel te doen, er is genoeg te doen en onze ambities om de sportparticipatie te verbreden en structureel in de mondiale Top 10 te komen, wachten niet."

Jan Willem Landré, projectsecretaris namens de sportbonden van de Taskforce : "De intensieve gesprekken hebben tot een beter inzicht geleid om te komen tot een goede onderlinge samenwerking. De bonden hebben er vertrouwen in dat het met NOC*NSF de goede kant op gaat. Natuurlijk zullen ze de ontwikkelingen de komende tijd positief kritisch en nauwgezet blijven volgen."

Tijdens de Algemene Vergadering van 11 januari 2011 heeft NOC*NSF de opdracht gekregen de werkorganisatie te onderzoeken op efficiëntie en effectiviteit en te komen met een plan voor een reductie van 5 - 10 % in FTE in de basisformatie. De Algemene Vergadering heeft ten behoeve van deze opdracht een TaskForce van bestuurders en professionals van de sportbonden en NOC*NSF zelf in het leven geroepen. Deze TaskForce adviseert het bestuur van NOC*NSF. Het bestuur van NOC*NSF heeft het betreffende onderzoek laten verrichten door een onafhankelijk bureau.

Op basis van de resultaten van het onderzoek en in overleg met de TaskForce is NOC*NSF van plan een vernieuwde organisatie van hogere kwaliteit te realiseren. Deze organisatie zal gericht zijn op de uitvoering van de twee missionaire doelstellingen, te weten Nederland in de mondiale Top 10 en een verbreding van de sportdeelname in Nederland van 65 % naar 75 %.

De vernieuwing gaat gepaard met een 10 % reductie in FTE in de basisformatie die aan de kerntaken werkt, met daarbovenop maatregelen ter verbetering van kwaliteit in het licht van de realisering van de doelstellingen. Ook zal de organisatiestructuur van NOC*NSF worden aangepakt. Indien de AV instemt met de plannen van het bestuur, zal een en ander in de periode tot 1 mei 2012 uitgevoerd worden.