Ingezonden persbericht


Synology lanceert DiskStation DS411+II NAS server


* Opvolger van succesvolle DS411+

* Hoge prestaties en uitgebreide mogelijkheden voor zakelijk gebruik
* Met Synology DiskStation Manager 3.1

Taipei, Taiwan, 21 april 2011 - Synology lanceert de DiskStation DS411+II, een NAS-server met vier schijfstations, voor het delen van gegevens en voor backupdoeleinden. Met hoge prestaties en uitgebreide zakelijke functionaliteit is de DS411+II een alles-in-één oplossing voor het MKB.

Het is voor MKB-gebruikers vaak niet gemakkelijk om een krachtige en toch betaalbare oplossing te vinden voor het delen van gegevens en het maken van backups. De DS411+II biedt een gemiddelde leessnelheid van 110,73MB/seconde en een gemiddelde schrijfsnelheid van 105,48MB/seconde, bij een RAID5-configuratie onder Windows. De DS411+II is zuinig met energie, met een stroomverbruik van 60 watt in bedrijf en slechts 19,8 watt in slaapstand. Het stroomverbruik kan verder worden teruggebracht door het apparaat volgens een klokschema automatisch in- en uit te laten schakelen, Wake-on-LAN/ WAN functionaliteit en een slaapstand voor de harde schijven. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten maar helpt ook de levensduur van de gebruikte harde schijven te verlengen. Daarnaast kan de DS411+II, dankzij de uitgebreide zakelijke functionaliteit, verschillende andere apparaten in het netwerk vervangen, zoals een mailserver en een FTP-server. Op deze manier behalen klanten een optimaal ren dement uit hun investering.

De 4-bay DS411+II ondersteunt de nieuwste 3TB harde schijven, waarmee een maximale opslagcapaciteit van 12TB mogelijk is. Verder beschikt de DS411+II over een 1,8GHz dual-core processor, 1GB DDR2 RAM, een 1Gb LAN-poort, 2 USB 2.0-poorten en 1 eSATA-poort. Synology geeft op de DS411+II twee jaar garantie.

'De voorganger van de DS411+II heeft wereldwijd diverse media-awards gewonnen vanwege zijn functionaliteit, gemakkelijke gebruikersinterface en betrouwbaarheid', zegt Wayne An, product manager van Synology. 'Gezien de populariteit van deze DiskStation hebben we daarom besloten om de DS411+II op de markt te brengen, die hogere prestaties biedt.'

De DS411+II maakt gebruik van DiskStation Manager 3.1 (DSM 3.1), het besturingssysteem van ieder Synology DiskStation. DSM 3.1 maakt gecompliceerde zaken eenvoudig en biedt tal van nuttige functies via een intuïtieve, multitasking webinterface.

Kijk op www.synology.com/enu/products/DS411+II/ voor meer informatie.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS411+II is vanaf vandaag verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt ¤510 (excl. BTW).

Noot voor de redactie:

meer hi-res foto's zijn te vinden op http://www.synology.com/enu/marketing/photos/ds411+II.php.

Over Synology
Synology, opgericht in 2000, is een jonge en energieke onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige, betrouwbare, veelzijdige en milieuvriendelijke Network Attached Storage (NAS) -producten. Synology ziet het als zijn missie om gebruiksvriendelijke oplossingen en solide klantenservice te bieden die voorzien in de behoeften van bedrijven, kantoren aan huis, individuele gebruikers en gezinnen.