Ingezonden persbericht


PERSBERICHT -
Tilburg, 21 april 2011

Download nu het e-boek Schrijf&Schrap! TALENT
Schrijftalent van Brabantse bodem

Als afsluiting van het talentontwikkelingstraject Schrijf&Schrap! presenteerden tien Brabantse schrijftalenten hun proza en/of poëzie in het picknickpark bij het brabants kenniscentrum kunst en cultuur in Tilburg. Het bkkc verzamelde de teksten van deze Brabantse talenten in een e-boek, dat vanaf vandaag te downloaden is van de website van het bkkc. Kijk daarvoor op www.bkkc.nl/eboek.

Mathieu Bosch, Maria Foerier, Jeanet Kingma, Marjoke Linckens, Sietske Mol, Ank Mooren, Romy van de Sande, Gerard Scharn, Buddy Tegenbosch en Nel de Theije zijn de tien winnaars van de Schrijf&Schrap! Schrijfwedstrijd die het bkkc eind 2010 uitschreef. De winnaars van deze wedstrijd wonnen een digitaal en individueel coachingstraject, dat twee maanden duurde. In deze twee maanden gingen zij aan de slag met hun coach. Allen gaven aan er veel aan gehad te hebben en dat het coachingstraject absoluut heeft bijgedragen aan de kwaliteit van de teksten die deze beginnende schrijvers schreven. Dat het traject een succes was, vinden ook de coaches. De dichter Erik Jan Harmens bood zijn protegé Gerard Scharn al aan een gereed manuscript eens onder de ogen van zijn uitgever te houden. En de jeugdboekenschrijver Rien Broere begeleidt Buddy Tegenbosch zelfs nog tot hij het boek af heeft: 'Omdat ik nu ook wil weten hoe het afloopt.'

Achtergrond Schrijf&Schrap!
Het bkkc organiseerde meer evenementen in het kader van Schrijf&Schrap. Twaalf gratis workshops, een Open Podium en een groots opgezette Schrijversdag, met workshops, speeddates en vooral veel informatie voor beginnende schrijvers. Samen met Kunstbalie, Bibliotheek Tilburg Centrum, Uitgeverij De Geus en PodiumBloos heeft het bkkc deze eerste Schrijf&Schrap tot een zeer groot succes gemaakt. Het bkkc zal de komende tijd dit traject evalueren en hoogstwaarschijnlijk na de zomer starten met een tweede editie, al dan niet in dezelfde vorm als afgelopen jaar. Om op de hoogte te blijven kunnen beginnende schrijvers zich inschrijven op de nieuwsbrief van het bkkc op www.bkkc.nl.