Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Park wordt door Gasunie hersteld

Aanleg gasleiding door De Grave

Sittard-Geleen, 21 april 2011 - Gasunie start na Pasen met de voorbereidende werrkzaamheden voor de aanleg van een grote gastransportleiding van Susteren naar Schinnen. Deze leiding komt ook te liggen in Verbindingspark De Grave bij het Orbis-ziekenhuis.

,,Het park gaat daardoor helemaal op de schop. Dat vonden we natuurlijk geen leuke boodschap. We waren er steeds vanuit gegaan dat Gasunie zou boren om het pas aangelegde park te ontzien,' zegt wethouder Els Meewis (openbare ruimte).

Gasunie, met wie sinds 2007 over de aanleg van deze leiding gesproken wordt, liet in april vorig jaar weten dat boren onmogelijk was. Toen was het park net klaar. Dat er niet geboord kan worden, komt omdat er teveel grind in de ondergrond zit. Daardoor zal de boorgang waarschijnlijk instorten. Daarom moet Gasunie toch kiezen voor een open ontgraving. ,,We snappen het standpunt van Gasunie, maar als we dat een jaar eerder geweten hadden, hadden we daarmee bij de aanleg van het park mogelijk rekening kunnen houden,' betreurt wethouder Meewis de gang van zaken.

De afgelopen tijd heeft de gemeente met Gasunie gesproken over de compensatie- maatregelen. Afgesproken is dat het park na de leidingaanleg weer in originele staat wordt teruggebracht, op kosten van Gasunie. Het werk aan de leiding ter hoogte van het ziekenhuis start na Hemelvaart, in de eerste week van juni. Het streven van Gasunie is om het park voor september weer in oorspronkelijke staat te herstellen.

De leiding kom te liggen in het hoofdleidingennet dat dwars door de gemeente Sittard-Geleen loopt. De werkstrook is ongeveer veertig meter breed. Meer informatie is te vinden op: www.gasunie.nl/Noord-Zuidroute




Gemeente Sittard-Geleen