Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Subsidieverordening Barendrecht vastgesteld

BARENDRECHT (Donderdag 21 april 2011) - De gemeenteraad heeft dinsdagavond de Algemene Subsidieverordening Barendrecht 2011 vastgesteld. De nieuwe subsidieverordening maakt het beter mogelijk om de gemeentelijke maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Door het vaststellen van een subsidieplafond per subsidiesoort kunnen de financiën beter beheerst worden. De nieuwe versoepelde procedures leveren een mogelijke besparing op administratieve en bestuurlijke lasten op voor zowel de gemeente als de aanvrager.

Op 10 mei worden de beleidsregels in de oriënterende commissie besproken. Het college stelt de beleidregels vervolgens vast.

Leerlingenvervoer

De raad heeft de Verordening Leerlingenvervoer gemeente Barendrecht 2011 goedgekeurd. De huidige gemeentelijke verordening diende te worden aangepast in verband met diverse externe ontwikkelingen, zoals jurisprudentie en onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen.

Rechtspositie bestuurders, commissie- en raadsleden

De verordening rechtspositie burgemeester, wethouders, raads- en commissieleden van de gemeente Barendrecht 2011 is door de gemeenteraad vastgesteld. Met deze nieuwe, transparante regeling wordt aansluiting gezocht bij de nieuwe modelverordening van de VNG.




Gemeente Barendrecht