Ingezonden persbericht


Navigon geeft tweede 'verjaardagsapp' weg:
verkeersinformatie voor iPhone en iPad gebruikers

De gratis Navigon app 'Traffic4all'' is nu verkrijgbaar in de Apple App Store. De applicatie is de tweede gratis app die Navigon uitbrengt om het 20-jarige bestaan van de organisatie te vieren. Traffic4all houdt iPhone en iPad gebruikers op de hoogte van de huidige verkeersinformatie in de directe omgeving en geeft informatie over verkeersopstoppingen op weg naar de geselecteerde bestemming in Europa. De database van deze verkeersapp wordt verzorgd door INRIX, de Navigon partner die ook de actuele verkeersinformatie voor Navigon Traffic Live levert. Traffic4all is volledig compatible met Navigon's MobileNavigator voor de iPhone.

Tonen en voorspellen van verkeersdrukte
Na activatie van de app toont traffic4all op een wegenkaart de huidige verkeersstromen in verschillende kleuren - van normaal (groen) tot langzaam (rood) en stilstaand verkeer (zwart en wit). Als gebruikers de verwachte verkeerssituatie op een bepaald tijdstip van de dag willen weten, dan kunnen ze gebruikmaken van de traffic4all voorspellingsfeature. Met deze functie ontvangt de bestuurder informatie over de verwachte verkeersdrukte op een bepaalde weg, bijvoorbeeld de ring tijdens de spits. Voor een duidelijker overzicht activeer je met een enkele klik de full screen modus en verdwijnt de menubalk. Gebruikers die al in het bezit zijn van Navigon MobileNavigator of Navigon select T-Mobile Edition met de Traffic Live functie kunnen zich direct naar de gekozen bestemming laten navigeren via de snelste route. Met verkeersopstoppingen en -belemmeringen is dan al rekening gehouden.

Verkeersopstoppingen melden aan andere weggebruikers Met traffic4all kunnen bestuurders niet alleen gegevens over de huidige verkeerssituatie zien, maar ook files en opstoppingen rapporteren aan andere weggebruikers. Als bijvoorbeeld een vrachtwagen pech heeft of er heeft recent een ongeluk plaatsgevonden op de route dan kunnen gebruikers deze informatie en de precieze locatie delen. Alle gerapporteerde verkeersopstoppingen worden getoond op de kaart, maar komen ook op de lijst met obstructies.

Traffic4all is de tweede app uit een serie en vanaf nu verkrijgbaar in de Apple App Store voor iPones en iPads. Vorig jaar bracht Navigon al de 'help2park'² app uit die gebruikers helpt een parkeerplek te vinden overal ter wereld. Help2park is beschikbaar voor iPhones in de Apple App Store en voor Android Smartphones in de Android Marketplace.

###

High res:
Afbeelding: http://download.cohnwolfe.nl/NAVIGON/iPHONE_4_trafficforall_logo.jpg

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter
Flickr: http://www.navigon.com/flickr
YouTube: http://www.navigon.com/youtube
Facebook: http://www.navigon.com/facebook