Ingezonden persbericht


Persbericht

Tussenstand collecte ZOA-Vluchtelingenzorg

De huis-aan-huis collecte van ZOA-Vluchtelingenzorg heeft tot nu toe een bedrag van ruim 935.000,- opgebracht. Dit bedrag is een tussenstand want er komt nog steeds geld binnen. De verwachting is dat de opbrengst op ruim ¤

Eenmaal per jaar, in het voorjaar, vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte plaats. De steun van particulieren is belangrijk voor ZOA. Deze giften vormen de basis van de activiteiten. Hierdoor komt ZOA ook in aanmerking voor institutionele fondsen om programma's en projecten in de landen te financieren.

Projecten in 2010
Dankzij de collecteopbrengst in 2010 heeft ZOA veel werk kunnen verzetten onder meer in Cambodja. Hier hebben 6.500 ontheemde gezinnen een nieuwe start gemaakt in het noorden van het land. Drie jaar geleden was er veel honger. Nu wordt er voldoende voedsel verbouwd en geld verdiend om kinderen weer naar school te sturen. Ook in Liberia kon ZOA aan de slag door het geven van avondonderwijs aan 200 meisjes die door de burgeroorlog niet naar school konden. Deze meisjes krijgen nu een betere toekomst. En in Zuid-Sudan kan ZOA op 27 scholen niet alleen pennen en werkboeken uitdelen maar ook allerlei sport- en spelfaciliteiten verspreiden. Sport is voor kinderen een belangrijk middel voor het verwerken van trauma's en het geeft een stuk ontspanning. Kijk voor meer informatie over het werk van ZOA in Cambodja en Liberia op www.zoa.nl.

Vrijwilligers
De nationale collecteweek van ZOA levert een belangrijke bijdrage aan de inkomsten van ZOA. De inzet van vrijwilligers is hierbij onmisbaar. ZOA kan voor volgend jaar nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken om te helpen collecteren. Wilt u ons helpen en een gedeelte van uw tijd geven aan vluchtelingen en ontheemden in Afrika en Azië? Laat het ons dan weten via info@zoa.nl.




Ingezonden persbericht