Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Turner Broadcasting lanceert Cartoonito in EMEA

* Carrington leidt de introductie van het merk Cartoonito in 112 landen
* Bananas in Pyjamas getekend als lanceringsprogramma aan kop

21 april 2011: Turner Broadcasting kondigt vandaag aan dat het Engelse kleutermerk Cartoonito (een aparte TV-zender in Engeland) in alle markten, waar zij uitzenden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zal worden geïntroduceerd. Hiermee worden de distributiecijfers verhoogd tot 125 miljoen huishoudens in 112 territoria.

Vanaf september aanstaande wordt Cartoonito in verschillende EMEA landen uitgezonden als een programmablok op TV-zender Boomerang en vormt daarmee een enthousiast nieuw TV-blok voor kleuters van drie tot zes jaar en hun ouders. In Turkije en het Midden-Oosten wordt Cartoonito uitgezonden op Cartoon Network.

Cartoonito werd in mei 2007 gelanceerd in Engeland en groeide uit tot het meest wijdverspreide, betaalde TV-kanaal voor kleuters met een reeks van populaire voorschoolse programma's zoals Fireman Sam, Baby Looney Tunes en Krypto the Superdog.

Turner Broadcasting lanceert Cartoonito met een sterk en gevarieerd aanbod en heeft de nieuwe serie Bananas in Pyjamas gekozen als vlaggenschip onder de debuutshows. De welbekende serie, geproduceerd door Southern Star Entertainment / Southern Star Singapore (een divisie van Endemol Groep) in samenwerking met de Australian Broadcasting Corporation, grijpt terug naar geliefd erfgoed met een eigenzinnig gevoel, dat treffend past bij de levendige en fantasierijke merken van het kanaal. Bananas in Pyjamas vormt een van de meerdere belangrijke deals die door de omroep getekend zijn.

Jelly Jamm, een opwindende nieuwe 3D-animatieserie, mede-geproduceerd door Spanish indies Vodka Capital, 737 Shaker en RTVE (Radio Television Española), maakt ook deel uit van de debuut line-up. De komende maanden worden een aantal extra pan-EMEA series voor kleuters onthuld, die in 2012 worden uitgezonden.

Turner Broadcastings geconsolideerde uitbreiding naar de voorschoolse markt betekent een spannende nieuwe fase voor het portfolio van haar kinderkanalen, waarbij Cartoonito voor kleuters het opstapje vormt naar de bekende merken Boomerang en Cartoon Network.

Michael Carrington, Chief Content Officer, Turner Broadcasting zegt: "We hebben ontzettend veel zin een dergelijke grote sprong in de markt voor kleuters te maken, met de volledige introductie van Cartoonito in EMEA. In mijn functie als chef van CBeebies heb ik Cartoonito altijd van een afstandje bewonderd en de kans om dit prachtige voorschoolse merk uit te breiden in EMEA kon ik niet laten lopen. Voortbouwend op het succes van het Britse kanaal en met twee fantastische nieuwe shows in het vooruitzicht - Bananas in Pyjamas en Jelly Jamm - weet Cartoonito het publiek in EMEA te vermaken met veel plezier, grappig en fantasierijk entertainment voor kleuters en hun ouders."

Het Cartoonito blok wordt een duidelijk aangegeven TV-blok voor kleuters en hun ouders met een selectie van de beste kleuterprogramma's van dit moment, bestaande uit een vlaggenschip programmering die in alle territoria in EMEA wordt uitgezonden, gecombineerd met lokaal geproduceerde content. Het model is een weerspiegeling van Cartoonito in het Verenigd Koninkrijk, dat succes heeft gehad met lokaal geproduceerde content, zoals Go and Be a Grown Up en Cartoonito Karaoke.

De Cartoonito's, zes schattige, geanimeerde personages, Lolly, Bubble, Cuba, Spike, Ting en Ringo, maken ook de overstap naar Cartoonito in EMEA, en zullen tijdens de reclameblokken de shows introduceren. De Cartoonito´s worden de bekende gezichten van het kanaal Cartoonito en geven de zender daarmee een uniek en herkenbaar gezicht.

De internationaal vermaarde kleuterserie Bananas in Pyjamas is een kleurrijke nieuwe CGI animatieserie. De vertederende pyjama dragende pyjama´s B1 en B2 en hun schattige vrienden de Teddies en de altijd ondeugende Rat ravotten hun weg door de magische wereld van Cuddlestown en weten het publiek met nieuwe verhalen, nieuwe grappen en nieuwe muziek overal in verrukking te brengen. Er staan ook nieuwe vrienden klaar: Topsy de brutale kangoeroe, Charlie de inventieve aap, Pedro het zorgeloze varken en Bernard, de wijze oude hond.

Cathy Payne, Chief Executive, Endemol Worldwide Distribution voegt hieraan toe: 'We zijn erg blij dat Bananas in Pyjamas een van de paradepaardjes vormt in de lancering van Cartoonito in EMEA. De originele serie is wereldwijd enorm populair en met de uitbreiding van Cartoonito zal de nieuwe animatieserie ook in deze territoria kinderen vermaken en vertederen.'

Jelly Jamm is een komedieserie, waarin muziek en vriendschap gevierd worden en waarin de avonturen van vijf vrienden worden gevolgd, die op een magische planeet wonen genaamd Jammbo. Bello en zijn vrienden Rita, Goomo, Mina en Ongo vormen het kwintet van schattige personages die dankzij hun komische avonturen, in harmonie met elkaar leren leven op de prachtige muzikale planeet Jammbo.

°°°°°°°°°°°°°°

Siana Glouharova, PR Executive SEE and Benelux, Tel: +44 (0) 20 7693 0974, Email: Siana.Glouharova@turner.com

Over Turner Broadcasting
Turner Broadcasting System (TBS) Europe Limited is een globaal medianetwerk dat enkele van de meest succesvolle en bekendste nieuws- en entertainmentkanalen ter wereld aanbiedt: CNN, Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies) en Adult Swim. Als producent van hooggewaardeerde programmacontent blijft Turner Broadcasting op de voorgrond in de ontwikkeling en innovaties van haar veelvoudige distributiekanalen, gaande van TV, online, mobiel, gaming en VOD tot licensing, publishing, live events en alle nieuwe en opkomende platformen. Turner Broadcasting is een Time Warner Company.