Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van 21 april

Alkmaar, 21-04-2011 o 14.00 uur

Snelheidscontrole

Zwaagdijk-Oost, woensdag 20 april

Op woensdagavond hield de politie tussen 18.15 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. Ter plaatse mag niet sneller worden gereden dan 50 km per uur. In totaal kregen zeven bestuurders een bekeuring. De snelste, een 27-jarige Poolse automobilist, reed 102 km per uur. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verder kregen nog vier bestuurders een bekeuring wegens het rijden onder veiligheidsgordel. Ook werd een bromfiets voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op de rollentestbank bleek de bromfiets 70 km per uur te kunnen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Gestolen fiets

Heerhugowaard, woensdag 20 april

Op woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur zag de politie een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard op een herenfiets rijden op de Vondellaan in Heerhugowaard. De politie zag dat de fiets niet meer was voorzien van een deugdelijk gemonteerd slot. Bij controle bleek de fiets in 2009 te zijn gestolen. De verdachte gaf aan de fiets op Marktplaats te hebben gekocht. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ook als je een fiets koopt via internet kun je je schuldig maken aan heling, als blijkt dat de fiets gestolen is. Controleer daarom framenummers altijd eerst via de website www.stopheling.nl. Als een fiets als gestolen is opgegeven, dan kun je dit controleren via deze website.

Luidruchtige inbreker

Heerhugowaard, woensdag 20 april

Op woensdagmorgen omstreeks 12.25 uur was de bewoner van een pand aan de Mosterdmolen in Heerhugowaard op de bovenverdieping van zijn woning toen hij timmergeluiden aan de achterzijde van het pand hoorde. De bewoner ging kijken en zag een man met een groot breekijzer en een hamer bezig om een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Toen de inbreker de bewoner zag, ging hij er vandoor. Het ging om een man met een getinte huidskleur en een lengte van ongeveer 1,60 meter. Hij had kort donker haar en droeg donkere kleding.

Inbraak woning

Alkmaar, woensdag 20 april

Op woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Van der Lijnstraat in Alkmaar. Aan de achterzijde van de woning bleek een raam te zijn geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. In ieder geval werden een geldpotje en een laptop gestolen.

Gewonde bij vechtpartij

Alkmaar, woensdag 20 april

Op woensdagavond omstreeks 20.55 uur vond er een vechtpartij plaats op de Jan de Heemstraat in Alkmaar. Omstanders vertelden dat een man met een mes had lopen zwaaien. Hij was inmiddels weggelopen. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie op de Bloemaertlaan en 43-jarige Alkmaarder aanhouden. Hij had geen mes bij zich, maar bleek wel gewond te zijn. Hij gaf aan geslagen te zijn door een 50-jarige man uit Alkmaar, die op korte afstand achter hem liep. Beide mannen werden aangehouden. De politie doet onderzoek naar het incident. Beide verdachten hebben aangegeven aangifte tegen elkaar te willen doen.

Aanhouding na huiselijk geweld

Den Helder, donderdag 21 april

Op donderdagmorgen omstreeks 00.45 uur hield de politie een 43-jarige man uit Den Helder aan bij de woning van zijn vriendin. De man en de vrouw, beiden onder invloed van alcohol, hadden ruzie gekregen dat op een handgemeen was uitgelopen. Toen de man werd aangehouden verzette hij zich hevig. De politie moest de man in de handboeien overbrengen naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Zwaagdijk, woensdag 20 april

Op woensdagmiddag omstreeks 16.10 uur vond er een aanrijding plaats op een bedrijfsterrein aan de Nieuwmarkt in Zwaagdijk.

Een 46-jarige man uit Hoogkarspel reed in een truck met oplegger op het terrein. Omdat hij weg wilde rijden, stuurde hij zijn combinatie in een cirkel over het terrein. Een 46-jarige man uit Stompetoren wilde wegrijden op zijn bromfiets. Toen de vrachtwagenchauffeur een laatste bocht naar rechts maakt, probeerde de bromfietser de combinatie links voorbij te rijden, door een smalle opening tussen de vrachtwagen en een muur. Hierbij kwam hij in de blinde hoek terecht van de vrachtwagenchauffeur.

De bromfietser kwam met zijn rechtervoet onder een wiel van de oplegger en kwam daarbij ten val. Het wiel reed over de voet heen, waardoor de bromfietser een gecompliceerde open enkelbreuk opliep. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Vernieling auto

Heerhugowaard, woensdag 20 april

Op woensdagavond ontdekte de eigenares van een personenauto, dat haar voertuig was vernield. Zij had haar oude blauwe Ford Mondeo, met het Poolse kenteken SO80172 vanaf 15 april geparkeerd staan op het parkeerterrein van het zwembad aan de Beukenlaan in Heerhugowaard. De auto had motorpech.

Tussen 15 en 20 april werden alle banden lek gestoken. Ook zitten en grote deuken in de motorkap, het dak en het bestuurdersportier.

Politie zoekt getuigen bedreiging

Alkmaar, dinsdag 19 april

De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging op hoek van de Beethovensingel en de Rogier van der Weydestraat in Alkmaar op dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Omstreeks die tijd stond een groep buitenlandse studenten (van een uitwisselingsprogramma) op het punt om met de bus naar Schiphol te worden gebracht. Tijdens het afscheid nemen, kwam een man lang fietsen. In het voorbijgaan stapte hij van zijn fiets en greep hij een vrouw beet, waarbij hij haar bedreigde. Direct daarna sprong hij weer op zijn fiets en reed weg in de richting Oude Hoeverweg. De vrouw raakte licht gewond.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 20 jaar oud en met een lengte van 1,85 tot 1,90 meter en een stevig postuur. Hij sprak goed Nederlands. De man had donkerblond, kort krullend haar. Hij droeg een spijkerbroek, wit T-shirt met blauwe tekst en vermoedelijk sportschoenen.

Eventuele getuige, die de bedreiging hebben gezien of de verdachte herkennen van het signalement, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Harddrugsdealers opgepakt

Lutjebroek, donderdag 21 april

Een 22-jarige man uit Enkhuizen en een 20-jarige man uit Lutjebroek zijn dinsdag en woensdag aangehouden in een woning in Lutjebroek. De politie deed al langere tijd onderzoek naar de mannen in verband met de handel inspeed, XTC en wiet in Westfriesland.

Bij het doorzoeken van de woning van één van de verdachten werd een handelsvoorraad harddrugs en bereidingsapparatuur aangetroffen. Ook werden hier verboden wapens en explosieven gevonden.

De 22-jarige en de 20-jarige man worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het verdovende middelenteam in Stede Broec zet het onderzoek voort.

Man valt uit boom

Wervershoof, donderdag 21 april

Op donderdagmorgen omstreeks 08.00 uur liep een 64-jarige man uit Zwaagdijk een open beenbreuk op na een val uit een boom op de Nieuwe Dijk in Wervershoof. De man stond op een ladder, op een hoogte van ongeveer zes meter, met een kettingzaag een boom te snoeien. Toen een dikke tak afbrak, werd de man meegesleurd en viel naar beneden. Hij klaagde over nek en rugpijn. Ook bleek hij een open beenbreuk te hebben. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De zaak is voor onderzoek overgedragen aan de Arbeidsinspectie.