Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-04-2011

Verdachte van brandstichting aangehouden

BREDA: De politie hield donderdag rond 02.00 uur een 46-jarige Bredanaar aan voor brandstichting. Even na middernacht kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een container in brand stond in de Dijklaan. Hierdoor was schade ontstaan aan de gevel van de woning waar de container tegenaan stond. De brandweer bluste de brand. Agenten gingen in gesprek met omwonenden om eventuele getuigen te achterhalen. Een buurtbewoner vertelde een camerasysteem te hebben en keek de beelden uit. Twee bewoners herkenden vervolgens de man op de beelden. Aan de hand hiervan hield de politie de 46-jarige verdachte uit Breda aan. De man ontkende direct bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Vernielingen leiden tot aanhouding

BREDA: Woensdag hielden agenten tegen 11.00 uur een 37-jarige Bredanaar aan voor het aanrichten van vernielingen bij een buurvrouw. De 29-jarige bewoonster van een woning aan de Burgemeester Sutoriusstraat alarmeerde rond 10.30 uur de politie, omdat de man op dat moment vernielingen in de tuin van de vrouw aanrichtte. De bewoonster was gealarmeerd door een buurtbewoonster en was daarom op weg naar huis. Bij aankomst bleek dat de tuintafel van de gedupeerde was vernield. Bij thuiskomst werd ze verbaal bedreigd door de buurman, waar ze al lange tijd overlast van ondervond. In haar aangifte verklaarde de vrouw al gedurende lange tijd regelmatig te worden bedreigd en lastig gevallen door de buurman. Hij zorgt voor geluidsoverlast, bonkt op ramen en deuren bij de buren, uit bedreigingen en schreeuwt tegen zijn buren. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij verklaarde boos te zijn om een conflict met de woningbouwvereniging en had zijn frustratie geuit door schreeuwen en met spullen gooien in de tuin. Hij had een steen over de schutting gegooid en deze was beland op de tafel van de buren. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Slachtoffer bedrijfsongeval is 57-jarige man uit Teteringen

BREDA: De man die woensdag overleed bij een bedrijfsongeval is een 57-jarige man uit Teteringen.
De meldkamer kreeg woensdag rond 16.15 uur melding van een ongeval bij een bedrijf aan de Speelhuislaan. Een medewerker van het bedrijf was bekneld geraakt tussen pakken papier. Hij werd aangetroffen door zijn collega's. Bij aankomst van de hulpdiensten was de man al overleden. Van een medewerker van het bedrijf wordt een verklaring opgenomen. Technisch onderzoekers van de politie hebben een onderzoek ingesteld. Ook de arbeidsinspectie is in kennis gesteld. Wat de oorzaak is van het ongeval wordt onderzocht.

Succesvolle brom- en snorfietscontrole

BREDA: Woensdag hield de politie van team Breda Centrum in samenwerking met het verkeershandhavingsteam en de Belastingdienst een brom- en snorfietscontrole aan de Nieuweweg. Bij de controle was een cameraploeg van het programma 'Wegmisbruikers' aanwezig.

Tijdens de controles zijn 95 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Er zijn 41 bekeuringen uitgeschreven.


- 20 x overschrijding van de maximum constructiesnelheid.

- 3 x het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs

- 1 x geen geldig rijbewijs kunnen tonen op eerste vordering
- 1 x geen goedgekeurd kentekenplaatje

- 1 x kapot knipperlicht

- 1 x defecte rem

- 1 x kapot remlicht

- 1 x geen helm dragen

- 2 x helm niet goed bevestigen

- 3 x voor het hebben van een begrenzer op een snorfiets

- 2 x niet handsfree bellen door automobilist

- 2 x niet dragen voor autogordel

- 2 x door rood licht rijden door automobilist

- 1 x het gebruiken van de verkeerde rijstrook door een automobilist

Een bestuurder die vier verschillende overtredingen pleegde, waaronder te hard rijden, is doorverwezen naar bureau HALT. Ook is het
kentekenbewijs 1A van zijn bromfiets ingevorderd. De ouders van de jongeman gaven toestemming voor de doorverwijzing naar bureau HALT.

Bij drie snorfietsen werd een begrenzer aangetroffen. De bestuurders verklaarden de snorfiets zo te hebben gekocht en waren zich van geen kwaad bewust. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

De Belastingdienst heeft tijdens de controle beslag gelegd op 12 auto's. De eigenaren krijgen vier weken de tijd om hun betalingen in orde te maken. Er zijn vier auto's direct weggesleept. En de
bestuurders van 10 voertuigen betaalden direct. Het gaat om een totaalbedrag van 5900,-.

Met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting is onderzoek ingesteld naar zes auto's met een buitenlands kenteken en drie bestuurders zijn onderwerp van onderzoek omdat zij een grijs kenteken voeren.

Enkele omwonenden van de Nieuweweg lieten de agenten weten erg blij zijn met de controle, aangezien er regelmatig overlast wordt
ondervonden van brom- en snorfietsers.


Laatst gewijzigd 21-04-2011 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |