Politie Hollands Midden

Katwijk - Bromfietscontrole

Katwijk, 21-04-2011 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 20 april een bromfietscontrole gehouden op de Zeeweg.

Tussen 08.00 en 13.00 uur werden er 67 brom- en snorfietsen op de rollentestbank gezet. Er werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor de overschrijding van de constructie snelheid. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid was 56 km/uur bij een snorfiets. Naast deze bekeuringen werden er nog drie uitgeschreven voor het niet dragen van de helm, voor het niet handsfree bellen en één voor het niet hebben van een rijbewijs.

Controle van bromfietsers De politie controleert regelmatig bromfietsen. Met de rollerbank wordt dan gecheckt of de bromfietsen niet zijn opgevoerd. Kan de bromfiets hard rijden dan toegestaan dan kan deze in beslag worden genomen of volgt er een bekeuring. Ook wordt er gekeken of de bromfietser een helm op heeft en of deze goed bevestigd is. Wanneer een helm tijdens een ongeval niet goed bevestigd is, dan kan die van het hoofd afschieten en is ernstig hersenletsel niet uitgesloten. De controles zijn voor de veiligheid van de bromfietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Een bromfiets die harder rijdt dan toegestaan kan ook een ernstiger ongeval veroorzaken.