Gemeente Heerenveen


Nederland is toe aan een nieuw Thialf!

Het huidige Thialf wordt ingehaald door nieuwe ijsbanen in het buitenland die qua uitstraling, uitrusting en energieconcept superieur zijn aan het Heerenveense ijsstadion. Wil Nederland zijn toonaangevende rol in de schaatssport behouden en in de toekomst plaats kunnen bieden aan grote internationale evenementen, dan moet er een nieuw Thialf verrijzen dat zich op het internationale podium de trots van Nederland mag noemen. Naast de topschaatsers moeten ook in de toekomst de recreatieschaatsers volop kunnen genieten van Thialf.

Ultramodern Thialf

De provincie Fryslân, de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen bv en Thialf bv hebben in 2008 de handen ineengeslagen om "een ultramodern Thialf met een internationale uitstraling" te realiseren waarbij "ook in de toekomst zowel de wereldtop als de grote massa schaatsliefhebbers naar een bijzondere schaatstempel in Heerenveen kan komen". In het afgelopen anderhalf jaar zijn de elementen van een nieuw Thialf grondig onderzocht: een gedetailleerd programma van eisen, een locatieonderzoek waarbij renovatie op de huidige locatie en nieuwbouw op twee mogelijke alternatieve locaties zijn betrokken, een duurzaam energieconcept, de economische effecten, de consequenties voor verkeer en parkeren, milieu- en veiligheidsaspecten, de synergiemogelijkheden, het nieuwe Thialf als onderdeel van integrale gebiedsontwikkeling en de investeringskosten en de exploitatiemogelijkheden van het nieuwe stadion. Lees er alles over in het:


* Visiedocument (pdf, 2,4 Mb)

* Samenvatting van het visiedocument (pdf, 0,6 Mb)
* Feiten en achtergronden (pdf, Mb)

Of bekijk de film over de toekomst van Thialf.

Maatschappelijk debat over de toekomst van Thialf

De gemeente Heerenveen heeft in april 2010 een maatschappelijk debat georganiseerd waar inwoners en andere belangstellenden in gesprek konden gaan over de verschillende varianten en mogelijkheden van een nieuw Thialf ijsstadion.

P1000941 bijeenkomst Thialf 22 april

13 april 2010: Informatiebijeenkomst 22 april 2010: Discussiebijeenkomst


* Presentatie resultaten maatschappelijk debat, 31 mei 2010
* Verslag resultaten maatschappelijk debat nieuw Thialf