Gemeente Boxmeer


Verhuizing Maasziekenhuis

Maasziekenhuis Pantein verhuist vrijdag 22 april a.s. naar de nieuwe locatie aan de A77. Tussen 8.00 uur en circa 14.00 uur vindt de patiëntenverhuizing plaats. In verband met de verhuizing van het ziekenhuis wordt er op die dag een verkeerswijziging doorgevoerd. Uiteraard worden er in de week vóór de patiëntenverhuizing en het weekend erna ook inboedel en andere materialen verhuisd. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Verkeerswijziging 22 april

* De verhuisroute loopt vanaf het Maasziekenhuis via 't Zand - Veerstraat - Beugense Maasstraat en via de rotonde naar het nieuwe ziekenhuis. De route wordt vanaf de T-splitsing bij kinderdagverblijf De Maashoeve tot aan de rotonde bij de provinciale weg tijdelijk eenrichtingsverkeer.
* De terugrijdroute van de vrachtwagens is via de Beugenseweg en de Burgemeester Verkuijlstraat naar het oude Maasziekenhuis.

Bereikbaarheid ziekenhuis

* Vrijdag 22 april zijn alle poliklinieken van het Maasziekenhuis gesloten. De poli's openen de deuren in het nieuwe ziekenhuis op dinsdag 26 april.

* Op 22 april is bezoek op de nieuwe locatie welkom vanaf 17.00 uur. Familie en naasten van ernstig zieke patiënten en kinderen worden de dag voorafgaand aan de verhuizing op de afdeling geïnformeerd over de verhuizing van de betreffende patiënt en de mogelijkheden voor bezoek.

* De Spoedeisende Hulp sluit in het oude ziekenhuis op 22 april om 7.00 uur. Vanaf dat moment staat de SEH in het nieuwe ziekenhuis paraat voor zeer urgente gevallen. Om 17.00 uur is de SEH daar vol operationeel voor alle spoedgevallen.

* De huisartsenpost (HAP) sluit in het oude ziekenhuis op 22 april om 8.00 uur en opent die vrijdag om 17.00 uur in het nieuwe ziekenhuis.

* De poli Bloedafname in het ziekenhuis is op 22 april gesloten. De Pantein priklocaties in de regio ontvangen wanneer nodig extra patiënten (zie www.pantein.nl voor de locaties).

Veiligheid patiënten
Betrokken partijen stellen alles in het werk om zorg te dragen voor een optimale veiligheid van patiënten. De patiëntenstroom wordt zo georganiseerd dat maximaal 80 patiënten verhuisd hoeven te worden. Verder staat vanaf een week voorafgaand aan en tijdens de verhuizing 24 uur per dag een coördinerend verhuisteam paraat. In de verhuisweken wordt de oud- en nieuwbouw van het ziekenhuis extra beveiligd. De Koninklijke Landmacht (F13 Geneeskundige Compagnie) ondersteunt bij het patiëntentransport en het 30 Natres Bataljon zorgt voor de nodige beveiliging ter plaatse en onderweg. Motoragenten begeleiden de UTS-vrachtwagens voor het patiëntentransport. Op donderdag 21 april vindt er nog een oefening van defensie plaats bij het oude ziekenhuis, waarbij een helikopter wordt ingezet.

Nieuw adres
Maasziekenhuis Pantein
Dokter Kopstraat 1, 5835 DV Beugen
Postbus 55, 5830 AB Boxmeer
Telefoon (0485) 845 000
www.maasziekenhuispantein.nl