Meer dan tweeduizend scouts bijeen tijdens paasweekend

Persbericht van Scouting Nederland

Het grootste jaarlijkse scoutingevenement van Nederland: Zes locaties, zestig scoutingkampen

LEUSDEN - Meer dan tweeduizend scouts verzamelen zich tijdens het paasweekend voor de HIT 2011, hét hikes en interesse kamp van Scouting. De HIT is in Nederland het grootste jaarlijks terugkerende evenement van Scouting. In Hilversum, Harderwijk, Mook, Dwingeloo, Alphen en verschillende plaatsen in Zeeland wordt er tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement groots uitgepakt. De ideale kans voor scouts om actief deel te nemen aan outdoor activiteiten met veel uitdaging.

Ook dit jaar biedt de HIT veel diversiteit voor scouts vanaf zeven jaar. Naast de bekende hiketochten (wandeltochten met uitdagingen en hindernissen) is er ook dit jaar aandacht voor persoonlijke interesse en ontwikkeling. Elke locatie biedt meerdere kampen aan met verschillende thema's. Dit zorgt voor een groots en divers aanbod waar scouts in alle leeftijden een geweldige beleving kunnen ervaren. Op enkele kampen is ook voor niet-scouts de mogelijkheid om deel te nemen. Zo kunnen ook ouders en vrienden ervaren hoe geweldig het is om in een dynamische omgeving outdoor activiteiten te ondernemen.

Jubileum
De HIT is uitgegroeid tot het grootste jaarlijks terugkerende evenement in Nederland voor álle scouts. In Mook wordt deze editie heel bijzonder. Dit paasweekend wordt de vijftiende editie van de HIT in Mook georganiseerd. Dit wordt gevierd met de introductie van een spectaculair nieuw onderdeel: The Phone. Bij dit spelonderdeel worden elementen gebruikt uit het gelijknamige televisieprogramma. De deelnemers in Mook kunnen ook dit jaar weer afreizen naar de Duitse Eifel, waar een ware BaseCamp is geïntroduceerd. Dit kamp wordt nog uitdagender met trektochten vol spanning, ruige opdrachten en spellen van enorme omvang in de Duitse bossen en omliggende steden.

Scouting neemt mediastad over
De bekende tv-programma's 'Beat de Mol', 'Wie is de mol?', 'Crazy88', 'Expedition Robinson' en 'Wipe-out' hebben veel met Scouting gemeen. Zowel de outdoor beleving als uitdaging voeren de boventoon. Voor scouts is dat niet alleen op tv, maar ook in real life! Tijdens de HIT in Hilversum zullen de scouts aan den lijve ondervinden hoe het is om de opdrachten uit de televisieprogramma's in het echt uit te voeren. Ook de jonge scouts, kinderen in de leeftijd van zeven tot 11 jaar, komen in Hilversum aan hun trekken. Spanning, avontuur en uitdaging zie zij terug in de themakampen die speciaal voor hen op maat gemaakt zijn.

TecHIT
Harderwijk is komend paasweekend één van de grootste locaties waar tal van themakampen worden gehouden. Voor de technische scouts is TechHIT in het leven geroepen. Hier kunnen scouts hun eigen televisie- en radioprogramma's maken en aan de slag met computernetwerken. Op het Veluwemeer zullen tal van scouts deelnemen aan groots opgezette zeilactiviteiten. Keukenprinsen en prinsessen leven zicht uit tijdens het Kokkamp. Maar de echte avonturiers zullen niet ontkomen aan Adventure Trail, waar het scoutingbloed sneller van zal gaan stromen.

Natuurlijk
Scouts hebben natuurbehoud hoog in het vaandel staan. In Dwingeloo wordt tijdens het paasweekend op een unieke manier aandacht besteed aan thema's rondom natuur en milieu. Spelenderwijs leren jonge scouts over de essentie van milieubescherming en natuurbehoud. Tijdens het Woodcamp mag het spannende nachtspel en het maken van een kampvuur niet ontbreken. Dit alles zal plaatsvinden in het Nationaal Park Dwingelerveld in samenwerking met Natuurmonumenten.

Hike and Seek
Dat veel ouders benieuwd zijn naar wat hun kind voor avonturen beleeft, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen voor de kampen in Alphen (Noord-Brabant). Hier kunnen ouders samen met hun kinderen een weekend lang Scouting beleven in optima forma. Trektochten houden door Nederland en België, samen koken onderweg, opdrachten uitvoeren en op eigen initiatief de weg naar het kampterrein terug vinden. Alphen biedt de ideale hike and seek omgeving voor jong en oud!

Innovatie in Zeeland
De nieuwste survivaltechnieken zullen tijdens de HIT in Zeeland worden ingezet. Vernieuwende routetechnieken die de scouts door de duinen, over het strand en langs dijken leiden, maken een driedaagse trektocht door de mooiste natuurgebieden van Zeeland tot een onvergetelijke belevenis. Deze hike is enkel geschikt voor echte survivallers, want onderweg wachten ultieme survivaluitdagingen. Ook aan de jonge scouts wordt gedacht. Zij maken hun opwachting tijdens het Expeditie Robinson kamp en het Treasure Hunt kamp.

*

Links:
http://www.scouting.nl



Razende Robot Reporter