Ingezonden persbericht



---


-----------------------
11 april 2011

Pasen in Nieuw Land

Lelystad - Echte speurneuzen zijn in Nieuw Land aan het goede adres met Pasen. Ga op zoek naar eieren met opdrachten en verdien een smakelijke kleine verrassing! Vind je het verborgen gouden ei, dan maak je kans op een paasverrassing! Bekijk en ontdek ook de nieuwe vaste tentoonstelling 'Polderen!' of bezoek de poldertuin 'Voor de Cantine'.

'Polderen!' is een moderne, multimediale tentoonstelling voor jong en oud. Het vertelt de geschiedenis, de feiten en de verhalen over het verleden van het Zuiderzeeproject. 'Polderen!' kijkt ook verder, naar het heden en de toekomst van het Zuiderzeegebied en Flevoland. Het geeft de bezoekers de mogelijkheid zelf hun mening over de ontwikkelingen van het gebied te geven.

'Voor de Cantine' is een biologische tuin vol biodiversiteit waar gewassen worden verbouwd uit de polder; oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen. Het tuinontwerp is gebaseerd op de gevel van een polderschuur, zoals er ook een bij Nieuw Land staat. De Schokbetonnen vakken, alsook de ramen en deuren, zijn daarbij de te beplanten vakken. De tuin sluit aan op de tentoonstelling 'Polderen!', de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en De Cantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd als museumrestaurant. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gemeente Lelystad, de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Garant Zaden. De diverse deelnemers staan vermeld op de site van Nieuw Land. Dit project wordt tijdens Open Monumentendag op 10 september afgesloten met een oogstfeest.

De speurtochten kunnen worden gedaan van vrijdag 22 tot en met maandag 25 april. Op 26 april worden de twee winnaars van de gouden ei speurtocht bekendgemaakt via de website van Nieuw Land, www.nieuwlanderfgoed.nl. Kijk ook op deze site voor de openingstijden.

Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht