Ingezonden persbericht


Kleurrijke Eins, Zwei Orchestra in Podium Asteriks

De Nederlandse verrassing van afgelopen Noorderslag, Eins Zwei Orchestra, bevolkt op 22 april Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Met kleurrijke shoegaze gebaseerd op schilder/architect Friedensreich Hundertwasser weet Stefan van Maurik al enkele maanden vakkundig een buzz om de zogenaamde supergroep heen te creëren. Vooral de liveshows met imposante bezetting overtuigen vriend en vijand. Het voorprogramma wordt verzorgd door Francis International Airport en Fenn. De aanvang is 20:00 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Stefan van Maurik, bekend van The Spirit That Guides Us en The Beautiful Mess, begon Eins, Zwei Orchestra als hobbyproject, samen met zijn vrouw Lydia. Het uitgangspunt: regenboogshoegaze, maar met gevoel voor pop. Eerst was daar het album 100 Colors; ondertussen is het project uitgegroeid tot een heuse supergroep met muzikanten uit onder meer Little Things That Kill, We vs. Death en Silence is Sexy. Met grootse gitaarmuren, stuwende drums, maar toegankelijke melodieën is deze vernieuwende band een must-see, en net zo verfrissend onberekenbaar als inspiratiebron Hundertwasser.

Het Oostenrijkse Francis International Airport - vernoemd naar een vliegveld uit de Grand Theft Auto spellen - maakt zich op voor haar doorbraak in het alternatieve indie-circuit. Deze control freaks leggen de lat hoog met hun perfectionisme en extreme betrokkenheid. Het tweede album, getiteld In The Woods en vol catchy indie-pop, zorgt voor vergelijkingen met Grizzly Bear, Local Natives en Arcade Fire. De Oostenrijkers zijn dan ook meer dan klaar om kennis te maken met de rest van Europa.

Fenn is de band rond zangeres en liedjesschrijver Fenneke Schouten. Fenn speelt donkere indiepopnummers waarin haar warme, hese stem en unieke timing centraal staat. Haar nummers zijn soms hitgevoelig, dan weer experimenteel, en ze is niet bang om haar stem rauw uit de bocht te laten vliegen. Ze zal de planken voor het allereerst betreden bij Podium Asteriks, en wel met een zevenkoppige band met leden van o.a. Noir en ex-Jean Parlette.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het

biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze

optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Eins, Zwei Orchestra

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 22 april 2011

Entree: E 6,-

Contact: Dorien Padding, 06-42451187

Eins, Zwei Orchestra: http://einszweiorchestra.bandcamp.com/

Podium Asteriks: www.podiumasteriks.nl


---- --