Gemeente Lansingerland

Werkzaamheden metrolijn E
RandstadRail

In de periode van vrijdag 22 april tot en met 8 mei rijdt er in verband met werkzaamheden geen metrolijn E tussen Rotterdam Centraal en Berkel Westpolder v.v. De RET zet vervangend busvervoer in.

Het vervangend busvervoer stopt zoveel mogelijk in de buurt van de stations van metrolijn E. Er is een âsnelbusâ tussen Berkel Westpolder en Rotterdam Centraal (halte aan het Weena) die stopt bij halte Rodenrijs en in de nabijheid van station Blijdorp. De stopbus rijdt op het traject Berkel Westpolder en Melanchthonweg. Vanaf daar is tramlijn 25 een snel alternatief richting Rotterdam Centraal. De tijdelijke haltes zijn voorzien van een opvallend bord en een overzicht met vertrektijden.

Vertrektijden
De frequentie van het vervangend vervoer is zoveel mogelijk gelijk aan wat de reiziger gewend is van metrolijn E. Dat betekent 4 bussen per uur. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd (ongeveer 10 â 30 minuten).

Vervoerbewijzen
De reiziger kan gebruik maken van het vervangend vervoer met een geldige OV-chipkaart.

Toegankelijkheid
De bussen die voor het vervangend vervoer worden ingezet zijn helaas niet geschikt voor rolstoel

Meer informatie
Kijkt u voor meer informatie de website van de RET. Hier vindt u onder andere informatie over de vertrektijden van de pendelbus en een routekaart.

Te downloaden:

* Flyer.pdf (726,87 KB)