Woningcorporatie Ymere

Ymere boekt sterke resultaten over 2010

21-4-2011

De gezonde financiële positie van Ymere heeft ondanks de economische crisis ervoor gezorgd dat Ymere in 2010 goede volkshuisvestelijke prestaties heeft geleverd.

In totaal leverde Ymere 1.900 nieuwe en gerenoveerde woningen op en werden 195 wijkaanpak projecten succesvol uitgevoerd. Ymere startte verder in 2010 met nieuwbouw en renovatie van ruim 1.200 woningen. Het afgelopen jaar investeerde Ymere 354 miljoen in haar eigen woningbezit en werd 64 miljoen nettowinst gerealiseerd.

Bestuursvoorzitter Roel Steenbeek: De goede resultaten van het afgelopen jaar zorgen ervoor dat we ook in deze tijd blijven investeren in nieuwbouw, woningverbetering en de wijkaanpak. We zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot wijken met perspectief waar bewoners willen wonen, leven en groeien. Dat doen we op een innovatieve wijze. Zo hebben we recent een loket geopend voor woningzoekenden met een middeninkomen en verwachten we in 2011 een nieuwe vorm van financiering van onze activiteiten te kunnen presenteren.

Ymere is er door kostenbeheersing en efficiencyverbetering in geslaagd het operationeel resultaat (cashflow) te verbeteren met 27 miljoen tot 71 miljoen in 2010. Dit is gerealiseerd ondanks de economische crisis en de beperkte inflatievolgende huurverhoging.

Het aantal verkochte huurwoningen groeide in 2010 fors naar een recordhoogte van 654 in vergelijking met 418 in 2009. Ymere wil in 2011 nog een forse stap verder gaan en 850 bestaande woningen verkopen. Dit zal gebeuren door meer woningen aan te wijzen die bij leegkomst kunnen worden verkocht, door het toepassen van verkoopstimulerende maatregelen en zodra de laatste juridische drempels zijn weggenomen - door het ook in Amsterdam met korting en terugkoopgarantie verkopen van woningen.

Jaarverslag 2010
Het jaarverslag waarin alle activiteiten en prestaties van Ymere in 2010 zijn weergegeven is vanaf eind april beschikbaar via de website www.ymere.nl/jaarverslag.