Gemeente Harlingen


hiddes sluizen' harlingen

Opening camperplaatsen `Tsjerk Hiddes Sluizen' Harlingen

Donderdag 21 april opende wethouder Le Roy samen met de voorzitter van de Nederlandse Kampeerauto Club de heer Brinkhuis tien camperplaatsen aan de Nieuwe Vissershaven in Harlingen. Met deze camperplaatsen start een pilot van een jaar. Na een jaar wordt geëvalueerd of er een behoefte is om de camperplaatsen uit te breiden.

Toerisme is de tweede economische pijler van Harlingen. `Deze camperplaatsen zijn een toegevoegde waarde voor zowel de toeristen die Harlingen bezoeken als voor de Harlinger economie' aldus wethouder Maria le Roy. NKC-voorzitter Brinkhuis sprak vooral zijn felicitaties uit aan de gemeente Harlingen. `Campers zijn een booming business, jaarlijks zien wij een groei van 12% van het aantal campereigenaren´. Met het realiseren van de tien camperplaatsen aan de Nieuwe Vissershaven voorziet gemeente Harlingen dan ook in deze behoefte.

Voor EUR 5,- per etmaal mogen campereigenaren (maximaal drie dagen) gebruik maken van de geselecteerde parkeerplaatsen. Naast een prullenbak worden er geen voorzieningen op het terrein geplaatst. Voor het bijvullen van water kunnen de camperaars terecht op de Franekertrekvaart (naast Partijcentrum Trebol) waar eerder watertappunten voor waterrecreanten werden gerealiseerd. Voor meer voorzieningen worden de camperaars doorverwezen naar enkele campings in de buurt.

Met de realisatie van deze camperplaatsen kunnen ook camperbezitters het komende jaar genieten van al het moois wat Harlingen te bieden heeft.


---