Provincie Friesland


---


PERSBERICHT

Nummer: 145 MG
Datum: 22 april 2011

Praktijkschool uit Dairy Campus

Na lang overleg gaat de Aeres Groep definitief niet mee in de Dairy Campus. Vooral de kosten van de verhuizing van PTC Oentsjerk. naar Leeuwarden vallen zwaar bij de eigenaar van de praktijkschool. Gedeputeerde Hans Konst :" Alderhande ynspannings fan ús en fan it Ministearje mochten net helpe. De Aeres Groep stjoert oan op it slúten fan Oentsjerk. Foar de minsken dy't der wurkje is dit pynlik. Foar de Dairy Campus in gemis. Mar wy sette troch mei de Wageningen Universiteit en Van Hall Larenstein. Der komt in prachtich ynstitút."

De partijen die meedoen aan de Dairy Campus gaan graag compleet van start met een breed en gevarieerd onderwijsaanbod. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de provincie hebben hun uiterste best gedaan om deelname aan de Dairy Campus voor alle partijen mogelijk te maken.

Het praktijkonderwijs op Dairy Campus zal nu door de Friese opleidingen van Van Hall Larenstein en AOC Friesland vorm krijgen. De ontwikkeling van de Dairy Campus gaan ook zonder de praktijkschool uit Oentsjerk onverminderd door.


---- --