Ingezonden persbericht


Warmtepompdroger van Siemens 50% zuiniger dan label A:

Energiekampioen komt als beste uit de test van Consumentenbond

De Consumentenbond heeft onlangs een test gehouden onder wasdrogers. De Siemens condensdroger WT 46W561NL met warmtepomp kwam ­net als zijn voorganger- als 'Beste uit de test'. De droger is superzuinig, eenvoudig in gebruik en zeer geluidsarm. Het apparaat is uitgerust met een nóg krachtigere warmtepomp. Deze zorgt voor weer een lager energieverbruik: dit model ligt maar liefst 50% onder de verbruikswaarden die vereist zijn voor energielabel A. En de wasdroger blijft zuinig: De unieke automatische zelfreinigende functie van de condensor garandeert constant lage verbruikswaarden, voor de hele levensduur van de droger.

()
Alleen in de buitenlucht droogt de was nog energiezuiniger. De condensdroger van Siemens is nu eenmaal de zuinigste wasdroger ter wereld. Een voorbeeld: bij 6 droogbeurten per week loopt de besparing op tot meer dan 1.000 euro in tien jaar tijd*. Vergeleken met een traditionele condensdroger met energielabel B verbruikt hij minder dan de helft aan stroom.


* Vergeleken met een 15 jaar oud vergelijkbaar apparaat en een energieprijs van 0,22 euro per KWh.

De droger die zichzelf reinigt
Zoals de naam al zegt, beschikt iedere condensdroger over een condensor, die zoveel mogelijk pluisvrij moet blijven om ervoor te zorgen dat het apparaat zo weinig mogelijk energie verbruikt. Maar waar andere fabrikanten inzetten op een combinatie van meerdere pluisfilters, die met de hand moeten worden gereinigd, betreedt Siemens op dit gebied nieuwe wegen. Als comfortabel alternatief heeft Siemens een zelfreinigende condensor ontwikkeld. In de loop van elke droogbeurt spoelt die zichzelf schoon met het water dat bij het drogen vrijkomt. En dat meteen meerdere keren èn intensief. Met als resultaat duidelijk minder onderhoudsgedoe voor de gebruiker en toch een pluisvrije condensor, die voortdurend op zijn efficiëntst is.

Laag verbruik, hoge prestaties
Zo sober als de Label A droger omgaat met energie, zo zorgvuldig gaat hij om met het wasgoed. Het softDry-trommelsysteem van de Siemens droger reduceert de mechanische belasting die op de was inwerkt en voorkomt bovendien temperatuurschommelingen. Met de speciale 'Outdoor'-functie staat nog meer behoedzaamheid op het programma. Daarmee krijgt hoogwaardig outdoor-textiel een extra voorzichtige behandeling. De constant lage temperaturen zorgen ervoor dat de kwetsbare gelijmde naden van windjacks, wandelbroeken en overige functionele kledingstukken niet aan overmatige hitte worden blootgesteld. Maar ook wanneer het snel moet gaan, laat deze droogautomaat topprestaties zien: dankzij een optimaal temperatuurverloop en een aangepaste afkoelfase in het droogprogramma superKort40 is de was in nog geen drie kwartier droog. Geen twijfel mogelijk: de nieuwe mijlpaal voor milieuvriendelijk gemak is de nieuwe Label A droger van Siemens!

Meer informatie over de huishoudelijke apparatuur van Siemens is te vinden op www.siemens-home.nl

Siemens is het grote, innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat voor uitstekende ontwerpen waarin creativiteit, perfectie en precisie centraal staan. Dat zijn al meer dan 160 jaar de sleutelwoorden van het merk Siemens. Ze vormen de basis voor een doorlopende stroom innovaties die het leven van mensen steeds verder verbeteren. 'Vooruitgang in dienst van de mensheid' was al het motto van Werner von Siemens, de grondlegger van de onderneming. Vanuit dat perspectief werken onze ingenieurs er voortdurend aan om de efficiëntie van huishoudelijke apparatuur op topniveau te houden als het gaat om verbruik van schaarse hulpbronnen als water en energie. Dankzij de inzet van steeds weer nieuwe technologie hebben de huishoudelijke apparaten van Siemens de laagste verbruikscijfers in dit marktsegment. Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op inbouwapparaten, voert het merk Siemens ook een compleet assortiment in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en consumentenproducten. In Duitsland is het merk Siemens nummer 1 op het gebied van huishoudelijke apparatuur en in Europa is het toonaangevend onder de aanbieders van inbouwapparatuur. Huishoudelijke apparatuur van Siemens maakt technische vooruitgang voor iedereen tastbaar. Siemens brengt de toekomst in huis.