Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUWE VERBLIJVEN VOOR ONDER MEER OLIFANTEN, GIRAFFEN, BAVIANEN EN FLAMINGO'S

Safaripark Beekse Bergen brengt dieren en bezoekers nog dichter bij elkaar

Hilvarenbeek, vrijdag 22 april 2011 - Met een druk zomerseizoen in het vooruitzicht staat Safaripark Beekse Bergen een aantal grote vernieuwingen te wachten. De komende weken worden in het park grondige bouw- en verbouwingswerkzaamheden verricht om daarmee de beleving voor de bezoeker te optimaliseren. Zo krijgen de olifanten en de bavianen een nieuw buitenverblijf en wordt tevens de olifantenstal toegankelijk gemaakt voor publiek. Bezoekers komen daardoor oog in oog met de dieren te staan. Ook de giraffen krijgen een nieuw binnenverblijf en voor de flamingo's wordt een nieuwe volière gerealiseerd. Daarnaast verwelkomt het park een groep zebramangoesten. Safaripark Beekse Bergen verwacht met deze investeringen haar bezoekers nog beter te kunnen bedienen en een 'dagje Afrika' nog leuker te maken.

De tijd van 'aapjes kijken' in het dierenpark is over, de vraag naar belevingsvolle dagjes uit stijgt. Ook binnen de Nederlandse dierenparken is dit het geval. Safaripark Beekse Bergen investeert steeds meer in manieren om van een dagje safaripark, een onvergetelijke belevenis te maken voor bezoekers. Wie aan de kassa een ticket koopt kan op vier verschillende manieren op safari, te voet, per bus, varend of met de auto. Op verschillende plekken in het park krijgen bezoekers een mooi kijkje in de verblijven van de ruim 1.250 wilde dieren. Bijvoorbeeld vanaf een nieuw panoramisch terras met uitzicht op de olifanten, bavianen en giraffen. Dit seizoen investeert het park in nog meer beleving en wordt er onder meer voor de olifanten en de bavianen een nieuw buitenverblijf gebouwd. Tevens worden alle hekwerken verwijderd en wordt de watergracht vervangen door een diepe droge gracht waardoor er vrij zicht op de dieren ontstaat. Daarnaast zal de enige olifantenstier in het safaripark - de enorme Calimero - nu bijna continue in het verblijf van 'zijn koeien' rondlopen, waardoor de kans op nageslacht wordt vergroot.

Giraffen en flamingo's

Bij het binnenverblijf van de giraffen wordt een nieuw onderkomen gebouwd zodat het aantal giraffen kan worden uitgebreid. Dit heeft mede te maken met het nieuw te bouwen SafariResort. Ook wordt er een bezoekersruimte in het giraffenverblijf gerealiseerd, waardoor bezoekers een nog beter kijkje krijgen in het leven van de dieren. Achter in het safaripark wordt tevens gewerkt aan een flamingovolière waar bezoekers tussen vliegende vogels kunnen lopen. Parkmanager Sjors van den Boogaart is erg blij met de ontwikkelingen: "De dierenbeleving tijdens een dagje safaripark zal met deze investeringen nog groter worden en de educatieve waarde zal stijgen. We hopen hiermee nog beter aan de vraag naar belevingsvolle dagjes uit te kunnen voldoen en hebben, ondanks deze investeringen, de toegangsprijs gelukkig niet hoeven te verhogen." Bezoekers ondervinden geen hinder van de bouw en verbouw van de verschillende dierenverblijven. Safaripark Beekse Bergen hoopt de werkzaamheden eind juni af te ronden.
---



Ingezonden persbericht