Politie Rotterdam Rijnmond

Baby Jayla terecht

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 22-04-2011 19:50

Baby Jayla, haar moeder en haar oma zijn terecht. Ze verkeren alledrie in goede gezondheid.

De politie zette, direct nadat duidelijk werd dat Jayla werd vemist, alles op alles om het kindje zo snel mogelijk terug te vinden. Met succes; vrijdagavond rond zeven uur werden moeder en kind gevonden. De oma van het kindje werd eerder die dag al getraceerd.

Jayla, 11 dagen oud, werd sinds donderdagavond vermist. De kinderrechter bepaalde donderdagmiddag dat het meisje onder toezicht is gesteld. Toen medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, bureau Jeugdzorg en de politie rond vijf uur bij de woning van de moeder aan de Korenaarstraat kwamen om het kindje op te halen, bleek Jayla daar niet te zijn.

De politie startte meteen een zoekactie. De omgeving van de woonplaats van de moeder en de omgeving van de woonplaats van de oma - uit informatie bleek dat Jayla daar zou kunnen verblijven- werden grondig uitgekamd. Er werd een sms-alert verstuurd. Er ging een bericht uit naar alle politiewagens en de RET en de taxicentrale's werden in kennis gesteld. Via de media werd een ieder verzocht uit te kijken naar Jayla, haar moeder en haar oma.

Het 11 dagen oude meisje is onderzocht door ambulancepersoneel en overgedragen aan Jeugdzorg. Moeder en oma zijn aangehouden en verblijven nog op het politiebureau. Ook de broer van de moeder van het meisje is aangehouden.