Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LantarenVenster Rotterdam:

Op vrijdag 22 april geven Eric Vloeimans/Florian Weber & Simin een dubbelconcert in LantarenVenster Rotterdam.

Aanvang 20.30 uur, entree ¤ 19

Jazz Impuls dubbelconcert

SIMIN - Simin Tander's verhalen van ver
(voor de pauze)
()
De Duits-Afghaanse Simin Tander zingt 'verhalen zonder woorden', puur met haar stem en rijkdom aan klankkleuren. Bij alles wat ze laat horen gaat het om improvisatie en expressie, omfloerst met een zweem van oriëntaalse mystiek. Simin Tander studeerde af aan het Artez Conservatorium. Jazzicoon Sheila Jordan was zo onder de indruk dat zij Simin een beurs toekende voor lessen in New York. Sindsdien stond ze onder meer op de podia van North Sea Jazz, International Women in Jazz en Jazz Ahead. Simin won de eerste prijs van het jazzconcours Vlaardingen en stond in de finale van het Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. In Duitsland kreeg ze bekendheid met soundtracks van Tatort en Der Kriminalist. Tijdens deze tournee presenteert Simin haar debuut CD Wagma die in april verschijnt. Simin Tander is geen zangeres in de dagelijkse betekenis van het woord. Haar performance neigt naar stemkunst... Daarmee onderscheidt zij zich van iedeere andere in Nederland opererende zangeres, want lef en eigen initiatief, gekoppeld aan veelzijdigheid en een nu al bijna perfecte beheersing van haar stem, laten haar ver boven de korenmaat uitsteken. (Jazzenzo) De intensiteit waarmee ze zingt, de emotie in haar stem en de authenticiteit die uit haar musiceren blijkt, maken grote indruk. (Jazzflits) Simin Tanders stem en zangkunsten zijn in één woord indrukwekkend. Cijfer: een 9. (VPRO/3voor12) Simin Tander: zang en compositie
Jeroen van Vliet: piano
Cord Heineking: bas
Etienne Nillesen: drums

Eric Vloeimans en Florian Weber - Above and Beyond (na de pauze)
()
Zoals veel trompettisten vond ook Eric Vloeimans zijn eerste muzikale thuis bij de fanfare. Dat was in zijn tienerjaren. Daarna volgde een klassieke opleiding aan het Rotterdams conservatorium. Daar ontdekte hij de jazz. Uitgegroeid tot een van Europa's vooraanstaandste trompettisten, laat hij zich niet meer beperken tot welke muziekstijl dan ook. Vloeimans' kracht ligt in het volgen van z'n eigen flow, waar die hem ook naartoe brengt. De kiem voor Florian Weber's carrière werd al op vierjarige leeftijd gelegd. Ook hij bekwaamde zich eerst in de klassieken - in zijn geval de piiano - en ook hij ontdekte de jazz in zijn conservatoriuumjaren. Overal waar hij speelt klinkt zijn persoonlijke muziekgeschiedenis door in sprankelende en originele muziekstukken. Beide musici hebben talloze prijzen gewonnen en ontvingen wereldwijd veel lof van kenners én publiek. Hun duo concerten zitten vol onverwachte wendingen: Vloeimans' trompet en Weber's toetsen (orgel, harmonium, klavecimbel of welk keyboardinstrument dan ook) leiden over poëtische wegen naar landschappen met nieuwe, adembenemende uitzichten. Deze rasartiesten laten de strakke grenzen tussen jazz en klassiek ver achter zich.

Of het nou pop is of jazz, dat maakt helemaal niks meer uit. Er kan maar een de beste zijn in dit grensgebied en in Nederland is dat zonder twijfel Eric Vloeimans. (De Gelderlander)

Eric Vloeimans: trompet
Florian Weber: keyboards

Kaarten voor de concerten zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.



Ingezonden persbericht