GroenLinks Utrecht


Guerrilla Gardeners fleuren Noordwest op

In het kader van Earth Day haalt de afdeling van GroenLinks Utrecht op vrijdag 22 april het tuingereedschap weer uit de kast. Met een Guerrilla Gardening actie heeft de afdeling in 2009 een tuin aangelegd op de Tweede Daalsedijk om de omgeving wat kleur te geven. Er zijn destijds planten, bloemen, klimplanten en struiken geplant, tot blijdschap van buurtbewoners. Inmiddels is de tuin toe aan een grondige onderhoudsbeurt, dus nemen de 'groene baretten' hun posities in Noordwest weer in.

De tuin wordt aanstaande vrijdag niet alleen onderhouden, ook breiden de Guerrilla Gardeners hun territorium verder uit. Zo delen leden van de afdeling zaad uit aan voorbijgangers om het groen en de groene gedachte verder over de stad te verspreiden.

De actie valt samen met Earth Day, een dag waarop de behoefte van een groot deel van de wereldbevolking aan een schoon milieu en een leefbare wereld centraal staat. De actie wordt gehouden tussen 16.00 uur en 19.00 uur bij de Daalse Tunnel (op de hoek van de Amsterdamse Straatweg). Iedereen is welkom om mee te helpen de dorre stukjes stad op te fleuren. Dus trek je tuinhandschoenen aan en doe mee!

Wil je vrijdag meehelpen? Stuur een mailtje naar Dirk: krid58@gmail.com

Meer informatie: www.guerrillagardening.nl


Noot voor redacties


Voor de pers,