Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 20 april 2011
Oud burgemeester van Londen opent kaasmarkt

Op vrijdag 22 april opent de voorzitter van de '20-Ghost Club' en oud burgemeester van Londen, Sir John Stuttard, de Alkmaarse kaasmarkt. Hij brengt met 39 andere clubleden een bezoek aan de stad in stijl: zij komen aan in twintig oldtimer Rolls Royces.

De '20-Ghost Club' bestaat sinds 1949 en is daarmee de oudste Rolls Royce club. Veertig clubleden maken met twintig oldtimer Rolls Royces een tour door Nederland: de Tulip Tour of Holland Easter 2011. Sir John Stuttard was burgemeester van Londen in 2006/2007. Hij is lid van de club en tijdens het bezoek van de delegatie aan Alkmaar zal hij de kaasmarkt officieel openen met het luiden van de bel.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 1 april tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.