NCRV

Altijd Wat: Groningse gemeente halveert werkloosheid

Ingezonden door NCRV op 20 april, 2011 - 14:21



vrijdag, 22 april, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Altijd Wat een reportage over `Het wonder van Vlagtwedde'. De Groningse gemeente Vlagtwedde is er in geslaagd de werkloosheid te halveren. Het wondermiddel: de 1-2-3-methode: op dag 1 vindt een intakegesprek plaats bij het UWV, op dag 2 volgt een intakegesprek bij de gemeente, op dag 3 gaat de werkloze al aan de slag. Het toverwoord: activeren. Wie geen baan vindt, gaat bijvoorbeeld boompjes planten in de kassen of bermen verstevigen. Wie dit weigert verliest zijn of haar uitkering.

De Altijd Wat Wijzer brengt deze week de kosten van oorlog in beeld. Zo lagen de kosten van de Eerste Wereldoorlog rond de 150 miljard euro. De Tweede Wereldoorlog was duurder: alleen al Amerika besteedde er 200 miljard euro aan. De Verenigde Staten hebben sinds begin vorige eeuw sowieso heel wat oorlogsgeld uitgegeven. Met als `hoogtepunt' Irak: de teller staat momenteel op 700 miljard.

Verder in Altijd Wat: de jacht op wilde zwijnen, een gesprek met emeritus-predikant en auteur Nico ter Linden over de betekenis van Goede Vrijdag en Pasen en een familie die op `geluksreis' gaat naar Bhutan.

Bas Haring schuift aan tafel bij presentator Ghislaine Plag aan als opiniemaker en geeft zijn visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/