NCRV

Man bijt hond: geld maakt niet gelukkig

Ingezonden door NCRV op 20 april, 2011 - 14:11



vrijdag, 22 april, 2011 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Hond aan tafel, de rubriek uit het NCRV-programma Man bijt hond, schuift aan bij een rijk stel met een grote villa en een zwembad. Na een reis door India hebben ze het inzicht gekregen dat geld niet gelukkig hoeft te maken en dat overdaad misschien wel schaadt. Ze zijn van plan hun villa te verkopen en kleiner te gaan wonen en uiteindelijk het leven van Boeddha te volgen.

Op deze Goede Vrijdag, de dag waarop we stilstaan bij de kruisiging en dood van Jezus, aandacht voor lijkwaden. Na zijn dood werd de verlosser in een lijkwade gewikkeld en begraven. Weinig mensen zijn bekend met het verhaal van zijn begrafeniskleed, maar voor Margaret Sabee uit Den Haag speelt dit verhaal nog dagelijks een rol. Zij is namelijk kunstenares en door allerlei gebeurtenissen in haar leven, heeft zij besloten om lijkwaden te gaan maken voor overledenen.

In de realitysoap rond het seniorenpopkoor Lust for Life gaat het koor met de bus naar de studio van Paul de Leeuw, voor een optreden in de Madiwodovrijdagshow. Het lijkt wel een schoolreisje. Helaas is het niet gelukt het nummer van de Black Eyed Peas op tijd onder de knie te krijgen. Ze gaan dus andere nummers doen. De spanning is dus best groot en lijkt Toos even teveel te worden.
Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl