NCRV

CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier in Het hoogste woord

Ingezonden door NCRV op 23 maart, 2011 - 13:02



vrijdag, 22 april, 2011 - 17:05
Zender:
Nederland 2

In het NCRV-programma Het hoogste woord interviewt Klaas Drupsteen op Goede Vrijdag CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier aan de hand van drie Bijbelteksten. Daarbij staan ze uitgebreid stil bij de gebeurtenissen rond de kabinetsformatie vorig jaar, de strijd die ze heeft moeten voeren en haar drijfveren toen en nu.

Ferrier beheerste samen met haar collega Ad Koppejan het nieuws, toen zij zich bleef verzetten tegen samenwerking tussen de PVV en haar partij, het CDA. Het was een zware tijd waarin de druk op Ferrier steeds groter werd. Sommige mensen namen het haar kwalijk dat ze het haar partij moeilijk maakte en zich zo standvastig bleef verzetten. Anderen vonden juist dat ze moest volhouden en haar idealen nooit mocht verloochenen.

Bij het graf van haar vader, Johan Ferrier, de laatste gouverneur en de eerste president van Suriname, vertelt Ferrier wat haar vader voor haar betekent. Wat heeft ze van hem geleerd? Waarin lijkt ze op hem? En hoe zou hij haar gesteund hebben in de afgelopen periode?

Ferrier heeft zich de laatste tijd niet of nauwelijks geuit in de publiciteit. In Het hoogste woord doet ze dat wel; openhartig en zelfbewust.

Eén van de Bijbelteksten waarop ze reageert is: Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk. (1 Korintiërs 16,13).

In Het hoogste woord portretteert presentator Klaas Drupsteen bijzondere Nederlanders aan de hand van drie teksten uit de Bijbel. Teksten die inspireren, confronteren, irriteren of herinneringen oproepen. Bijbelkennis is geen vereiste voor het gesprek, openhartigheid wel.
Programma:
Het hoogste woord
Presentator:
Klaas Drupsteen
Website:
http://hethoogstewoord.ncrv.nl/