KNHS

Glenn Knoester wint openingswedstrijd NK Junioren

22 april 2011


MIERLO (KNHS) - De 17-jarige Glenn Knoester (Assendelft) heeft met Acodeto (Acrobat II x Lord) de openingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap springen voor Junioren gewonnen. Hij heeft daarmee de reservekampioen van vorig, jaar Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met de merrie Royal Dream (Indoctro x Nimmerdo), die als tweede eindige, op achterstand gezet. Frank Schuttert (Ommen) deed in deze openingswedstrijd goede zaken door met Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) derde te worden en met zijn tweede paard Colorado HS (Indorado x Wellington) neemt hij de zevende positie in.

In deze wedstrijd die direct op tijd werd verreden en die ontworpen was door Louis Konickx konden de combinaties op vele plaatsen de afstand tussen start en finish verkorten door af te snijden. "Dit parcours was mij op het lijf gesneden. Mijn paard Acodeto is van nature een snel paard en daardoor hoef ik nergens voluit te gaan om mij er vooraan bij te rijden. Ik kreeg vanaf het eerste moment een goed ritme te pakken en wij wisten dat gedurende het gehele parcours mooi vast te houden", vertelde Glenn, die afgelopen week nog de wedstrijd in het kader van de VdB Cup in Albergen winnend wist af te sluiten. "Dat was voor mij een mooie opsteker en toonde aan dat mijn paard in vorm is voor dit kampioenschap", aldus Knoester, die verder vertelde nu geen last van druk te voelen. "Misschien komt dat morgen, maar nu is het even genieten van deze overwinning!".
Bondscoach Sven Harmsen was enthousiast over het parcoursontwerp van Konickx. "Dit was een hele mooie rijdbare proef, waarbij de paarden fijn in het ritme kwamen en dat ook vast konden houden".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chmierlo.nl

Uitslag 1e onderdeel NK Junioren (tevens tussenstand):


1) Glenn Knoester (Assendelft) - Acodeto (Acobat II x Lord) - 0 / 63,72
2) Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) - Royal Dream (Indoctro x Nimmerdor) - 0 / 64.03

3) Frank Schuttert (Ommen) - Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) - 0 / 64.45

Foto: www.melissen.net