Ministerie van Defensie

Air Task Force schenkt tafeltennisspelen aan revalidatiecentrum

22 april 2011, 16.08 uur

De nieuwe pingpongtafels zijn al volop in gebruik. (foto: Ministerie van Defensie) Het veertiende detachement van de Air Task Force (ATF) heeft vandaag 2 tafeltennisspelen en een apparaat ter ondersteuning van revalidatie geschonken aan het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg. Hiervoor zamelden de luchtmachteenheid en haar thuisfront ruim 13.000 euro in.

De goede doelencommissie van ATF-14 bepaalde dat het MRC een gift moest krijgen, bestemd voor revaliderende militairen die in Afghanistan gewond raakten. Het geldbedrag kwam onder meer tot stand door de verkoop van een speciale daghap en via vrijwillige bijdrages aan Nederlandse militaire amateurkappers in het uitzendgebied. Het thuisfront zamelde geld in op dorpsfeesten en in kerken. De verkoop van stroopwafels en andere typisch Hollandse producten tijdens de `Hollandse Dag' op Kandahar Airfield leverde echter het meeste op. Deze dag bestond verder uit oud-Hollandse spelen en een drie uur durend optreden van de Nederlandse DJ Kay Wilder.

Revalidatieapparaat

Het MRC Aardenburg wilde al langere tijd stenen tennistafels aanschaffen, te gebruiken door alle revaliderende militairen, dus ook die afhankelijk zijn van een rolstoel. De sporttherapie kan de tafels gebruiken ter ondersteuning van het revalidatieprogramma. Met het revalidatieapparaat SilverFit, een virtueel systeem, wordt het motorische en analytische vermogen van iemand getraind.

ATF-14 leverde van mei tot en met oktober vorig jaar luchtsteun voor ISAF. Daarvoor werden 4 F-16's en 3 Chinook transporthelikopters ingezet vanaf KAF en 5 Apache gevechtshelikopters vanuit Kamp Holland in Tarin Kowt. Momenteel is het zestiende ATF detachement met 4 F-16's operationeel op KAF.