Politie Brabant-Noord

Aangehouden Pool blijkt gezocht

Engelen, 22-04-2011

Donderdag rond 01.15 uur hield de politie op de Leunweg twee mannen aan omdat ze in het bezit waren van inbrekersgereedschap, waarover wij reeds berichtten. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat een van de twee mannen in het bezit was van een vals rijbewijs waaruit toen geconcludeerd werd dat het een 29-jarige man uit Polen betrof. Het bleek echter te gaan om een 34-jarige Pool. Al snel was duidelijk waarom hij zijn ware identiteit probeerde te verhullen; de man heeft in Polen nog acht jaar gevangenisstraf tegoed voor gepleegde diefstallen en inbraken. Hij wordt binnenkort aan de Poolse autoriteiten overgedragen.

De andere aangehouden man, 26 jaar uit Oss, heeft een boete gekregen voor bezit van inbrekersgereedschap en is weer vrijgelaten.

De strijd tegen inbrekers is een speerpunt van de politie Brabant Noord. Wijkagent Arthur Gabriëlse was dat ook verheugd met de aanhoudingen.:"Engelen heeft al langere tijd last van inbraken in woningen en in auto's in de nachtelijke uren. Nadat er begin deze maand in één nacht in 12 auto's was ingebroken is er door de politie extra aandacht geweest voor Engelen in de nachtelijke uren. Dit gebeurde vooral tijdens de reguliere surveillancedienst waarbij collega's met gerichte informatie op pad werden gestuurd. Afgelopen woensdagnacht waren er twee politieagenten in burger speciaal voor toezicht in Engelen in dienst en met succes."