Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-04-2011

Zevenbergenaar (44) verdacht van steekpartij na klopjacht aangehouden

ZEVENBERGEN / KLUNDERT: De politie heeft vanmiddag rond 13.00 uur op de Zevenbergseweg te Klundert een 44-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. De Zevenbergenaar wordt er van verdacht vanmorgen in de woning in Zevenbergen zijn echtgenote (42) en zoon (18) met een mes te hebben gestoken. Beide slachtoffers liepen meerdere steekwonden op en werden naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

De politie kreeg vanmorgen rond 10.50 uur een melding dat in een woning aan de Zoetendaal een ernstig geweldsincident had plaats gevonden. De bewoonster had een familielid gebeld en hem verteld dat zij en haar zoon door haar echtgenoot waren gestoken met een mes. Ze wist op dat moment niet zeker of haar man nog in de woning was. Twee motorrijders van de politie waren als eerste ter plaatse. De verdachte bleek inmiddels met zijn auto weggereden te zijn. De hulpverlening kwam snel op gang. Naast verschillende ambulances kwam ook de traumaheli met een forensisch arts ter plaatse.

Een centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer dirigeerde
verschillende politieauto's naar Zevenbergen om de uitvalswegen af te zetten. Ook de politieheli speurde mee naar de verdachte. Er werd in Zevenbergen een SMS-Alert bericht uitgestuurd om de deelnemers te vragen uit te kijken naar de auto. Zij werden opgedragen om niet zelf in actie te komen en alleen de politie te bellen als zij de auto zagen.

Mede dankzij een tip werd de vluchtauto rond 13.00 uur op de
Zevenbergseweg te Klundert gelokaliseerd. Daar werd de verdachte aangehouden. De gezondheidstoestand van de slachtoffers is op dit moment onduidelijk. Wel zijn zij in elk geval aanspreekbaar, zij worden door rechercheurs verhoord. In de woning wordt een sporenonderzoek ingesteld. (WvH)

Brand in Oudenbosch

OUDENBOSCH: Donderdagavond heeft rond 23.10 uur brand gewoed in een hoekwoning op de Mentanalaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen uit het zolderdak. De bewoners stonden voor de woning. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Salvage en de woningstichting werden gewaarschuwd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Negen aanhoudingen en twee rijbewijzen ingevorderd bij controle

ROOSENDAAL: Tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 05.00 uur hield de politie een alcohol- en snelheidscontrole op de Gastelseweg. De Belastingdienst sloot bij de controle aan. Er zijn negen bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 120 km/u reed waar hij 50 km/u mocht rijden.

De politie nam tijdens de alcoholcontrole 301 blaastesten af. Negen bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Alle aangehouden bestuurders zijn vervolgens onderworpen aan een ademanalyse. Hoogst gemeten uitslag bedroeg 570 ug/l. De bestuurders die teveel gedronken hadden kregen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Er zijn twee rijbewijs ingevorderd. Op de Gastelseweg reden twee motorrijders met 120 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Ze krijgen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximale snelheid met 70 km/u. Ze zijn hun rijbewijs kwijt en worden aangemeld voor een educatieve maatregel gedrag bij het CBR.

Er is een verdachte aangehouden omdat hij nog DNA moest afstaan. De man was vorige jaar niet komen opdagen, toen hij was ontboden op het politiebureau voor het afstaan van DNA. De verdachte stond daarom landelijk gesignaleerd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij doorreed nadat hij een stopteken had gekregen van een agent. De bestuurder werd hierna staande gehouden door motorrijders. Hem werd alsnog een blaastest afgenomen en hij kreeg een bekeuring van 180,- voor het negeren van een stopteken.

De Belastingdienst nam bij de controle 5 auto's in beslag, waarvan er drie direct werden weggetakeld. In totaal werd ruim 1700,- aan achterstallige betalingen geïnd.

Bestuurder rijdt onder invloed van GHB in op auto

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom werd
donderdagavond aangehouden, nadat hij betrokken was bij een eenzijdig ongeval. Rond 21.45 uur reed de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan op de Tarweplaat. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij verklaarde tijdens verhoor op het politiebureau dat hij die dag GHB had ingenomen en in de auto met de radio bezig was en hierdoor korte tijd niet op de weg lette. Hij hoorde een knal en bleek tegen een auto aan te zijn gereden. Van de man is bloed afgenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd in afwachting van de uitslag. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

ROOSENDAAL: Donderdagavond heeft omstreeks 22.25 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats gevonden op de Oude Ettensebaan. Een 23-jarige man uit Zegge verloor de macht over het stuur van zijn auto. De auto belandde in de sloot. Hij raakte gewond. Ook de bijrijder, een 22-jarige man uit Rucphen, werd naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder heeft kennelijk geen rijbewijs. Er zijn aanwijzingen dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Een arts heeft daarom op verzoek van de politie een bloedproef afgenomen.

Agent raakt gewond bij aanhouding quadrijder

ROOSENDAAL: De politie zag donderdag rond 20.20 uur een man op een quad rijden zonder daarbij een helm te dragen. De man kreeg een stopteken, maar ging er vandoor in de richting van de Borchwerf. Na een
achtervolging, waarbij de man meerdere malen probeerde een motoragent van zijn motor af te rijden, werd hij aangehouden op de Schuiven. Een biker van de politie blokkeerde de quad met zijn fiets. Bij de aanhouding bleef de man flink gas geven, de agent kon zijn hand losrukken van het stuur, maar een laatste keer gas geven zorgde ervoor dat de agent en de verdachte ten val kwamen. De agent liep een dikke pols en een schaafwond aan zijn arm op. Een arts stelde later een zwaar gekneusde pols vast.

De 41-jarige verdachte is vervoerd naar het politiebureau Hij is ingesloten en hem wordt onder andere poging doodslag c.q. zware mishandeling ten laste gelegd voor het inrijden op een politieagent. De man is in verzekering gesteld. Hij had bij zijn aanhouding twee gripzakjes cocaïne bij zich. Deze zijn in beslag genomen. Ook is de quad in beslag genomen voor onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Belgische en Nederlandse agenten controleren samen verkeer

HOOGERHEIDE: Agenten van het politiekorps MW-Brabant hebben donderdag tussen 10.30 en 16.25 uur samen met Belgische collega's
verkeerscontroles gehouden.

De controles vonden plaats op de St Dionisiusstraat in Putte, de Putseweg en de Huijbergseweg te Hoogerheide. Er werden op de Putseweg acht bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de
maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was van 74 km / uur. Verder werden op deze locatie vier bonnen opgemaakt voor autogordel en één voor mobiel bellen. Op de Huijbergseweg kregen vijf automobilisten een bon vanwege het niet dragen van de autogordel.

Auteur
Inge Rijgersberg en Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-04-2011 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |