Politie Brabant-Noord

Verkeersweek District Meijerij

'S-Hertogenbosch, 22-04-2011 o In de week van maandag 18 april tot en met vrijdag 22 april heeft de politie van het district Meierij, in samenwerking met de Wijkraad Zuid, een week lang extra toezicht op het verkeer gehouden. Vijftien agenten en zes medewerkers van stadstoezicht trokken samen op.

Algemene controles met accenten

Iedere dag werden er op verschillenden locaties algemene controles gehouden. Wel lag het accent op het gebruik van autogordels en het gebruik van de juiste kinderbeveiligingsmiddelen. Het aantal verkeersdoden en -gewonden is gedaald door het gebruik van de juiste middelen. Het gebruik van autogordels is verplicht en bij het vervoer van kinderen jonger dan 12 jaar en korter dat 135 cm moet dat nog eens aangevuld zijn met een juiste kinderstoel op alle zitplaatsen. Toch bleken nog meer dan 35 inzittenden van auto's niet op de juiste manier te zitten, of niet op een kinderstoel of zonder gordel.

Bromfietsen

Ook werd het vermogen van brom- en snorfietsen gemeten waarbij opviel dat is sommige gevallen een splinternieuwe snorfiets te snel kon rijden. De verraste bestuurders zijn verwezen naar de leverancier van de snorfiets. Vijf bestuurders konden het kentekenbewijs inleveren omdat de snelheid van hun bromfiets zo hoog lag. Nadat de bromfiets weer de normale snelheid kon rijden krijgen ze het kentekenbewijs terug. Van de 205 gecontroleerde bromfietsen reden er 66 te hard.

Signalen

Verder zijn er automobilisten bekeurd (6) die met lichtsignalen probeerden om medeweggebruikers te waarschuwen voor de snelheidscontrole. Het onnodig geven van signalen is niet toegestaan.

GSM

Ook zijn er nog steeds bestuurders die, ondanks de forse boete die ze riskeren (180 euro), nog niet handsfree telefoneren. Tijdens deze week zijn er negen beboet door het controleteam.

Locaties

In totaal zijn deze week circa 160 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende voornoemde overtredingen, draagplicht autogordels, rijden onder invloed, negeren rood licht en technische gebreken. De controles werden iedere dag uitgevoerd op de Pettelaarweg, de Zuiderparkweg en de Gestelseweg. Ook werden er op verschillenden tijdstippen deze week posten ingericht op de Rijnstraat, de Merwedelaan en de van Grobbendoncklaan.