Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van dodelijke aanrijding Vossenlaan

Nijmegen, 22-04-2011 o Zondagmiddag 3 april vond rond 16.15 uur een ernstige aanrijding plaats op de Vossenlaan. Daarbij werd een 67-jarige fietser uit Nijmegen van achteren aangereden door een auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie is nog bezig met onderzoek naar de toedracht en verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden.

Direct na het ongeval werd duidelijk dat de 32-jarige bestuurder van de personenauto gedronken had. Het specifieke ademanalyseonderzoek gaf een uitslag van 475 ugl. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Enkele dagen later is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Arnhem. De rechter-commissaris heeft de bewaring voor 14 dagen bevolen, maar de verdachte daaruit geschorst.

In de personenauto zaten ten tijde van de aanrijding behalve de bestuurder nog drie inzittenden. De politie heeft inmiddels met deze inzittenden en diverse getuigen gesproken en doet verder onderzoek naar de rol van de overige inzittenden ten tijde van de aanrijding. Het gaat om een grijze Mercedes, type E 320 CDI.

Hebt u op 3 april rond 16.15 uur de grijze Mercedes in Nijmegen zien rijden? Of hebt u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met politieteam Nijmegen Zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Zie ook eerdere berichtgeving: Dodelijke aanrijding

Laatst gewijzigd 22-04-2011 13:17 | © Regio Gelderland-Zuid |