Amsterdam RAI

Amsterdam RAI kiest voor elektrische Opel Ampera

22-4-2011 Tijdens AutoRAI 2011 heeft directievoorzitter Hans Bakker namens Amsterdam RAI haar eerste elektrische auto besteld. Gekozen is voor de Opel Ampera, die later dit jaar in productie wordt genomen. De Ampera wordt als pouleauto in het wagenpark van de RAI opgenomen. Met de aanschaf van deze elektrische Opel kiest Amsterdam RAI voor een auto die past in het streven van de RAI om haar bedrijfsvoering in alle opzichten te verduurzamen.

Pagina-inhoud
"Amsterdam RAI streeft er naar om de meest duurzame beurs- en congreslocatie van Europa te zijn. De specifieke kwaliteiten van de Ampera passen in dat beleid. Tegelijkertijd is de auto buitengewoon geschikt voor intensief gebruik door onze organisatie. Dankzij onze vier elektrische oplaadpunten in de eigen parkeergarages, kunnen we de Ampera veelvuldig inzetten voor korte ritten. Tegelijkertijd biedt het nieuwe model van Opel ook een interessante oplossing voor de langere afstanden. Met de Ampera kunnen veel van onze 500 medewerkers kennismaken met de voordelen van elektrisch rijden en tegelijk `stylish' verantwoord op hun zakelijke afspraken verschijnen", aldus directievoorzitter Hans Bakker.

Duurzame keuze
Directeur Freddy De Mulder van Opel Nederland is content met de keuze van Amsterdam RAI. "We werken heel goed samen met de RAI-organisatie in het kader van de AutoRAI en zien natuurlijk graag dat zij ook voor onze elektrische auto kiezen voor hun eigen mobiliteit. Voor een partij als Amsterdam RAI zal de Ampera absoluut toegevoegde waarde leveren in het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering."

Over Opel Ampera
De Ampera is de eerste elektrische auto op de markt met grote actieradius. Voor afstanden tot 80 kilometer voldoet de elektriciteit die wordt geleverd door de lithium-ion batterij aan boord. Mocht de af te leggen afstand groter zijn, dan levert de range extender de extra benodigde elektriciteit voor de aandrijving, die immer elektrisch is. Hierdoor is een totale elektrische actieradius van meer dan 500 kilometer haalbaar. Het ingenieuze aandrijfsysteem omvat bijvoorbeeld ook een speciale rijmodus die het mogelijk maakt energie van de batterij te sparen tijdens langere ritten. Bij binnenkomst in een stad kan vervolgens worden overgeschakeld op de batterij, hetgeen een verdere biijdrage levert aan de luchtkwaliteit in de stad. Zeker voor een partij als Amsterdam RAI is dit een zeer nuttige toepassing.

Op de foto: Op het AutoRAI Buitenpark nemen directievoorzitter Hans Bakker van Amsterdam RAI (rechts) en Ids Boersma, directeur RAI Exhibitions (links) symbolisch de sleutel van de Opel Ampera in ontvangst van directeur Freddy De Mulder van Opel Nederland (midden).


---
==
Noot voor de redactie (