Nieuwe uitgave: Een ethische discussie over seks en relaties


Maastricht, 20110419 -- Vrijdag 22 april 2011 verschijnt de uitgave Over seks en relaties, een ethische discussie van Mieke Fransen woonachtig in Bussum. Deze uitgave, van de Maastrichtse uitgeverij Boekenplan, is straks in de betere boekhandel verkrijgbaar.

‘Over seks en relaties’ is een open discussie met studenten over ethisch handelen in intieme relaties. Mensen zullen nooit allemaal hetzelfde denken en de schrijfster is zich hiervan bewust, maar geen discussie is voor haar geen optie. Jonge mensen houden van debatteren, maar hebben soms niet genoeg kennis van zaken. Ook  ouders en opvoeders  hebben vaak  niet genoeg argumenten om hun diepgevoelde principes  door te geven.  ‘Over seks en relaties’ wil in dit gemis voorzien.

‘Wanneer mag volgens jullie seks? Hoeveel dagen per maand is een vrouw vruchtbaar? Hoe kun je aan iemands lichaamstaal zien of hij sekservaring heeft? Wat vinden jullie van promiscue gedrag? Wat zijn verkeerde redenen om een relatie aan te gaan? Wanneer gaat een vrouw weg bij haar man? Waarom is seks tijdens een relatie zo belangrijk?’

Deze en andere persoonlijke vragen stelt de schrijfster aan haar studenten en zij geeft  zelf  eerlijk en openhartig antwoord. Het  levert boeiende gesprekken op, waarbij de argumenten voor ethisch gedrag en de Christelijke moraal vanzelf aan de orde komen. Nu echtscheiding en relatieproblemen zoveel voorkomen is het belangrijk dat er ook vanuit een ethische hoek  voorlichting gegeven wordt. Het geluk van jonge mensen staat op het spel.

Prikkelend, nuttig, provocerend, verrassend.

De anekdotes en persoonlijke verhalen zullen u veel leesplezier geven. Ethiek kan  leuk zijn, dat bewijst dit boek.

Mieke Fransen-Stolwijk is pedagoge en als trainer/docent  sociale en managementvaardigheden verbonden aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Tevens verzorgt zij lezingen op het gebied van opvoeding en relaties.

Titel: Over seks en relaties
Auteur: Mieke Fransen
ISBN 978 90 8666 169 5
Formaat: 135 x 215 mm
100 pagina’s paperback
Met illustraties
Prijs: € 13,50

Verkrijgbaar bij de betere Boekhandel en
bij booxstore.nl

Eerder verscheen van
Mieke Fransen:
Wees blij dat ik niet rij!

Boekenplan