Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OneRepublic in april exclusief naar 013

De Amerikaanse band OneRepublic komt in april volgend jaar voor een exclusief optreden naar 013. De popgroep uit Colorado, bekend van hun wereldhit 'Apologize', staat op vrijdag 22 april in Tilburg voor een concert.

De critici mogen het dan maar niets eens worden over de artistieke waarde van OneRepublic, de fans doen er niet moeilijk over en komen graag in groten getale langs wanneer de jongens uit Colorado op de planken staan. De groep wil zich niet op een bepaald muzikaal genre vastpinnen, maar wordt doorgaans onder de noemer poprock geschaard. Tot de grote invloeden behoren naar eigen zeggen The Beatles en U2, critici vergelijken de heren echter met Maroon 5 en Coldplay.

Zanger Ryan Tedder leerde de fijne productie-kneepjes van niemand minder dan Timbaland. Zijn band OneRepublic maakt via sociaal netwerk MySpace behoorlijk naam, waarna de groep al snel getekend wordt op het label van diezelfde Timbaland. Het eerste album 'Dreaming Out Loud' verschijnt vervolgens in 2007. Wanneer Timbaland een remix van de single 'Apologize' maakt, blijkt dit de sleutel naar de doorbraak. Een gigantische internationale hit is het gevolg; OneRepublic speelt direct mee op hoog niveau.

In 2009 verschijnt de succesvolle opvolger 'Waking Up'. Succesvolle samenwerkingen zijn er daarna met wederom Timbaland, maar ook met Leona Lewis. Daarnaast speelt OneRepublic met Bon Jovi, P!nk en Maroon 5. Ondertussen is er voorzichtig een aanvang gemaakt met album nummer drie. Of we daar in april al wat van gaan horen, wanneer de band op de planken van de 013 staat, blijft vooralsnog even de vraag.

OneRepublic
Vrijdag 22 april 2011 | aanvang 21:00 | zaal open 20:00 Tickets ¤ 18,500 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | VVK vanaf zaterdag 18 december

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /