Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

DUBSTEPGROOTHEID BENGA IN DE MELKWEG
MODDERVETTE DUBSTEP LINE-UP IN TWEE ZALEN OP GOEDE VRIJDAG

Op Goede Vrijdag, 22 april, presenteert de Melkweg een moddervette dubstep line-up in twee zalen. Headliner is Benga, één van de absolute helden van het genre. Samen met Skream was hij de eerste dubstep artiest die internationaal bekend werd. Al vijf jaar staat Benga aan de top dankzij zijn sterke producties met zware beats en pakkende melodieën. Met zijn supergroep Magnetic Man deed Benga de afgelopen twee jaar alle grote festivals aan. In de andere zaal staat Sonic Warfare in het teken van nieuwe ontwikkelingen in de dubstep, met onder andere de eerste live set in Nederland van Addison Groove en dj sets van Kryptic Minds en Blawan.

Benga heeft de hele ontwikkeling in de dubstep van underground beweging tot hoofdact op grote festivals meegemaakt. Vanuit Croydon, Zuid Londen, veroverde Benga met gelijkgestemde producers als Skream eerst de UK en vervolgens Europa. Hij richtte zijn eigen label op, Benga Beats, en bracht daarop in 2006 zijn eerste volledige album uit: Newstep. Zijn melodieuze en ritmische benadering van dubstep trok de aandacht van het Planet Mu label, waarop hij een aantal 12's uitbracht. Daarna verhuisde hij naar het Tempa label, waar hij met de tracks 'Crunked Up' en 'Night' (samen met Coki) zijn eerste echte dubstepklassiekers maakte. Beide tracks kwamen op het alom geprezen album 'Diary of an Afro Warrior' (2008), waarmee Benga definitief zijn naam vestigde. De laatste twee jaar richtte hij zich met name op Magnetic Man, het project met collega's Skream en Artwork.

In de Oude Zaal brengt Sonic Warfare op deze avond de volgende generatie dubstep producer met een ware primeur: de eerste live set ooit van Addison Groove. De producer die vroeger door het leven ging als Headhunter tekende afgelopen jaar voor een aantal dansvloerhits waaronder 'Footcrab'. Hij brengt zijn tracks uit op Swamp 81, het state of the art label van Loefah, net als Kryptic Minds. Dit Londense duo stond in juni 2010 al een keer op Sonic Warfare, waar hun diepe, gelaagde tracks goed werden ontvangen. Derde op de line-up is Blawan, één van de belangrijke nieuwe namen op Hessle Audio, het label van Ramadanman, Ben UFO en Pangaea.

Onder de naam klinch++ presenteert het danceplatform van de Melkweg avonden in beide zalen van de Melkweg, met elk hun eigen muzikale smaak of accent. Vanavond kan het publiek zowel stuiteren op de dikke beats van Benga als grooven op de nieuwe geluiden van de Sonic Warfare artiesten.

VRIJDAG 22 APRIL
BENGA + SONIC WARFARE
The MAX: Benga and MC Youngman (Tempa, Londen) / Brutuzz (OI!, Amsterdam) / Piro (Sine, Eindhoven) / more TBC Oude Zaal - Sonic WWarfare: live: Addison Groove (Swamp81, Bristol) / Kryptic Minds (Swamp81, Londen) / Blawan (Hessle Audio, Londen) / DJ+ / Lennart Visuals 23.00 - 05.00 uur

tickets: voorverkoop ¤ 14,00 / deur â''¬ 16,00 + lidmaatschap. Voorverkoop gestart via www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop

-------------------