Ingezonden persbericht


COMPACTE VERSIE VAN TODAYSART IN HET NIEUWE KORZO THEATER

Den Haag, 28 maart 2011

Den Haag - Op Goede Vrijdag presenteert TodaysArt in samenwerking met Korzo de eerste editie van een serie avontuurlijke avonden in het recentelijk gerenoveerde Korzo theater in Den Haag. Tijdens de avonden zullen er concerten, audiovisuele optredens, club programma's en media kunst installaties worden gepresenteerd in de stijl van het TodaysArt Festival.

TodaysArt Session #1
vrijdag 22 april, 2011|21.00 - 04.00
Tickets: ¤10,- (in de voorverkoop via www.korzo.nl) ¤12,50 (aan de deur)

De eerste TodaysArt Session op 22 april introduceert dit nieuwe initiatief op een grootse wijze door buitengewone creativiteit te tonen in een multidisciplinaire mix waar TodaysArt om bekend staat. De avond dient tevens als lancering van de spotgoedkope 'Blind Bird' tickets voor het TodaysArt Festival 2011, dat zal plaatsvinden op 23 en 24 september in de binnenstad van Den Haag.

De uit Parijs afkomstige hoofdact Zombie Zombie presenteert hun nieuwste liveshow, waarin ze hun interpretaties van de filmmuziek van componist en regisseur John Carpenter (bekend van onder meer Escape From New York, Assault On Precinct 13, Halloween en The Thing) ten gehore brengen. De band wordt ondersteund door de kosmische en hypnotische geluiden van Stellar OM Source. Het club programma dwingt je je voeten te bewegen op de buitengewone en soms obscure ritmische structuren van Demdike Stare uit Manchester, Rochite uit Boekarest en DJ Dame uit Den Haag. Ook zullen er moderne dans interventies plaatsvinden en vertonen een aantal talentvolle Haagse mediakunstenaars hun nieuwste werk. Tom Laan presenteert een nieuwe versie van zijn interactieve dansvloer Crowd-DJ en Merlijn van Eijk zal i.s.m. zo veel mogelijk artiesten de Korzo foyer audiovisueel onder handen nemen in een editie van 'Bring Your Own Beamer' (naar het concept van Rafaël Roozendaal).

Programma
Zombie Zombie (FR) - Plays John Carpenter
Demdike Stare (VK)
Rochite (RO)
Stellar OM Source (VS)
DJ Dame
Tom Laan
Bring Your Own Beamer (door Merlijn van Eijk naar het concept van Rafael Roozendaal)