Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Alkmaar, 18 april 2011

Stelling van Amsterdam opent publieksseizoen met de StellingTour Vrijdag 22 april 2011 is Fort bij Aalsmeer het podium voor het officiële startsein van Stellingseizoen. Tijdens de opening wordt de 'StellingTour' gelanceerd, een speciaal ontwikkelde nieuwe app met verschillende wandel- en fietsroutes, bijzondere wetenswaardigheden, afbeeldingen en verhalen. De feestelijke opening, met theater, rondleidingen en andere activiteiten, markeert het begin van het seizoen waarin de forten van dit Unesco Werelderfgoed regelmatig open zijn en er van alles te beleven is.

De StellingTour
De StellingTour is een app met fiets- en wandelroutes langs een aantal forten van de Stelling van Amsterdam tussen Kunstfort bij Vijfhuizen en Fort bij Aalsmeer. Via animaties, verhalen en beeldmateriaal die men op een iPod, MP3 of iPhone kan downloaden, duiken bezoekers in het verleden. Iedereen is op 22 april welkom om mee te fietsen vanaf Kunstfort bij Vijfhuizen naar Fort bij Aalsmeer.

StellingTour Fietsarrangement
Voor de opening is er een StellingTour Fietsarrangement (incl. fietshuur, huur iPod en koffie en lunch) voor ¤13,50 pp. Bezoekers met een eigen fiets en iPod of iPhone kunnen deze tocht kosteloos meefietsen. Bij Kunstfort bij Vijfhuizen zijn iPods te huur. De start is om 10.30 uur bij Kunstfort bij Vijfhuizen. Onderweg kunnen bezoekers ook Fort bij Hoofddorp bekijken.

Persoonlijke verhalen worden teruggespeeld
Wie zich een mooi verhaal herinnert over de Stelling van Amsterdam, kan deze toevoegen aan het 'Geheugen van de Stelling' op www.stellingvanamsterdam.nl. Op 22 april selecteert organisator Cultureel Erfgoed Noord-Holland drie bijzondere verhalen die terugkomen in de voorstelling van Terugspeeltheater Wordt Vervolgd. De voorstelling is vrij toegankelijk is begint om 13.15 uur op Fort bij Aalsmeer. Speciaal voor de seizoensopening kunnen bezoekers deelnemen aan een historische rondleiding op Fort bij Aalsmeer en zijn er activiteiten voor kinderen. Voor het hele programma, aanmelding en informatie: www.stellingvanamsterdam.nl

De organisatie
De Provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam toegankelijk maken voor alle bezoekers en inwoners van de provincie. In opdracht van de Provincie Noord-Holland organiseert Cultureel Erfgoed Noord-Holland de seizoensopening in samenwerking met fortbeheerders en vrijwilligersorganisaties.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht