Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gezamenlijke opening speeltuinen Paasweekend

Sittard-Geleen, 19 april 2011 - In het PPaasweekend openen de speeltuinen in de gemeente Sittard-Geleen gezamenlijk hun deuren voor het nieuwe speeltuinenseizoen. Het is voor de eerste keer dat dit gezamenlijk gebeurt. 'Een gezamenlijke opening leidt tot meer aandacht voor de speeltuinen, waardoor nog meer mensen weten dat vanaf het paasweekend de vrijwilligers van de speeltuinen van Sittard-Geleen weer klaar staan om alle jeugdige bezoekers te ontvangen', aldus Liny Coenen van speeltuin De Roetsj in Limbrichterveld. Om het gezamenlijke openingsweekend kracht bij te zetten vinden er in het Paasweekend tal van activiteiten plaats bij de diverse speeltuinen in de gemeente.

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat er voor jeugd en jongeren voldoende voorzieningen zijn in de gemeente. Dus ook voldoende speelvoorzieningen.

'Spelen draagt namelijk bij aan de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van een kind. Bovendien vinden kinderen het gewoon leuk om buiten in een beschermde omgeving met vriendjes en vriendinnetjes te kunnen spelen', aldus wethouder Berry van Rijswijk (o.a. portefeuillehouder jong zijn in 046). Om de aandacht optimaal op de speeltuinen te vestigen is er dit jaar gekozen voor een gezamenlijk openingsweekend tijdens het Paasweekend van 22, 23 en 24 april. Dit levert een meerwaarde op omdat een gezamenlijke opening meer impact en aandacht kan opleveren. In onze gemeente zijn het maar liefst negen grotere speeltuinen die in het Paasweekend hun deuren openen. Thienbunder, Het Weike, De Paddestoel, Het Ruiberke, De Roetsj, Miranaburg, De Sjteinakker, Lutterade en 't Chrysantenveldje. Tijdens het weekend zijn er tal van feestelijke activiteiten voor de spelende jeugd. Zo hupt onder andere de paashaas van speeltuin naar speeltuin om de kinderen te verrassen op een lekker e traktatie. Niet alleen de kinderen worden tijdens het openingsweekend in het zonnetje gezet. Al deze speeltuinen worden namelijk beheerd door heel veel vrijwilligers. Zij zijn het die ervoor zorgen dat de speeltoestellen onderhouden worden en de jeugd kan genieten van een veilige en leuke speelvoorziening in de buurt. In het kader van het Europees jaar van de Vrijwilliger zal wethouder Berry van Rijswijk samen met leden van het lokaal comité van het Vrijwilligersjaar 2011 deze speeltuinvrijwilligers in het openingsweekend in het zonnetje zetten.

'Dit jaar zetten we in het kader van het Europees jaar van de Vrijwilliger talloze vrijwilligers in het zonnetje. Zo ook de vrijwilligers die bij de verschillende speeltuinen actief zijn. Op deze manier spreekt de gemeente haar waardering uit voor deze vrijwilligers en wordt het belang van vrijwilligerswerk in de gemeente Sittard-Geleen onderstreept, aldus wethouder Berry van Rijswijk.'


---