Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 21 april 2011

Winkeliers maken zich op voor een uitbundig Pasen

De winkels van Nederland vormen een kleurrijk geheel met het paasweekeinde voor de deur. Dit jaar geen natureltinten, maar vrolijk geschilderde eieren, servetten, paaskippen, versieringen voor in de paastak en kaarsen in alle mogelijke kleurcombinaties. Traditiegetrouw symboliseren (chocolade)eieren, de paashaas en kuikentjes Pasen, maar steeds vaker is Pasen ook de officieuze aftrap van de lente. Detailhandel Nederland verwacht een extra omzet van ¤ 245 miljoen ten opzichte van een gemiddelde week.

De prachtige weersvoorspelling voor komend weekeinde belooft een run op picknickmanden, barbecues en tuinmeubelen. Want wat is er fijner dan een paasbrunch in het zonnetje met je familie? Samen op je paasbest genieten van een paasbrioche, luxe vleeswaren, eitjes en een lekkere paastaart. Opvallend dit jaar is dat de barbecue niet alleen voor het paasdiner wordt ingezet, maar ook om overdag buiten bijvoorbeeld een eitje of pannenkoeken te bakken. Zo zijn er speciale bak- en grillplaten voor de barbecue te koop.

Veel winkeliers organiseren ludieke acties rondom Pasen. Wel moet de consument er rekening mee houden dat Goede Vrijdag alle winkels om 19.00 uur dicht moeten zijn. Eerste Paasdag zijn in sommige gemeenten en plaatsen de winkels geopend. Detailhandel Nederland raadt aan op de website van de desbetreffende winkel te kijken of dit vooraf aan een winkelmedewerker te vragen. Tweede Paasdag is een populaire winkeldag, zowel meubelboulevards, bouwmarkten en tuincentra alsook de binnensteden trekken veel kopers.