Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 april 2011

Start seizoen van Welcome-teams in Amsterdam
Vrijwilligers heten toeristen weer van harte welkom in de hoofdstad

Op 22 april gaat het nieuwe seizoen van de Welcome-teams in Amsterdam van start. Tijdens het toeristenseizoen wijzen de gastvrouwen en -heren van de Welcome-teams bezoekers de weg en verstrekken ze informatie over bezienswaardigheden, openbaar vervoer en vele andere onderwerpen. De meer dan dertig vrijwilligers die bezoekers welkom heten zijn tot eind september op vrijdag en zaterdag te vinden op het Stationsplein en voor het eerst ook structureel op het Museumplein.

Op verzoek van Economische Zaken van de gemeente Amsterdam zorgt Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) voor de coördinatie en het management van dit project. Gezien het belang van de Welcome-teams voor de gastvrijheid van de stad is het belangrijk dat ook het bedrijfsleven een bijdrage levert. ATCB zal doorvoor haar partners benaderen. Afhankelijk van de drukte zullen tijdens de zomermaanden extra teams worden ingezet op de Dam en het Muntplein. Daarnaast zullen de Welcome-teams actief zijn tijdens grote congressen en de vele evenementen die Amsterdam dit jaar biedt.

Veel waardering van bezoekers

De afgelopen drie jaar bewezen de Welcome-teams hun bijzondere toegevoegde waarde voor het toerisme. Bezoekers blijken het zeer op prijs te stellen dat zij persoonlijk worden aangesproken en geholpen, en daarnaast ook nog extra tips krijgen. Dankzij de vrijwilligers ervaren bezoekers Amsterdam als een zeer gastvrije stad. In 2010 hielpen de teams in totaal ruim 343.000 bezoekers.