Politie Gelderland-Zuid

Jeugdige woninginbrekers aangehouden

Geldermalsen, 22-04-2011 o Donderdagmiddag zijn twee 14-jarige jongens uit Geldermalsen door politiemensen in hun woonplaats aangehouden. Beide knapen waren even daarvoor in een woning binnengedrongen en hadden goederen weggenomen.

Het duo hoorde eigenlijk op school te zitten maar gister was voor een van de jongens, een dag om geld te verdienen. Na een kleine deurbeltest bleek in enkele woningen aan de Vechtstraat niemand thuis te zijn. Hierop is het duo achterom gelopen en via de achtertuinen en aanwezige afvalcontainers bij een woning te komen waar de achterdeur niet afgesloten zou zijn. In de woning zijn daarop meerdere kamers doorzocht en werd een mobieltje meegenomen.

Op het moment dat de bewoonster thuiskwam, vluchtte het duo via een slaapkamerraam. Op die vlucht bleef een rugzak met persoonsgegevens achter.Direct na de melding van inbraak gingen agenten op bezoek naar de woning van deze scholier. Omdat de verdachten na herhaaldelijk bellen en aanroepen niet opendeden, betraden de agenten de woning nadat de achterdeur was verbroken. Op zolder werd het duo aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld op verdenking van woninginbraak. Zij zitten nog vast op het politiebureau. (01)

Laatst gewijzigd 22-04-2011 10:02 | © Regio Gelderland-Zuid |