Politie Groningen

Vrijdag 22 april 2011

Provincie Groningen, 22-04-2011

Politie zoekt getuigen aanrijding

WINSCHOTEN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding. Dinsdagavond 19 april omstreeks 21.30 uur vond op de Beertsterweg in Winschoten een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een auto. De 20-jarige automobilist uit Nieuweschans reed na de aanrijding door, maar kon even later worden aangehouden. De 20-jarige snorfietsster uit Finsterwolde en haar bijrijdster zijn met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. Om de toedracht van de aanrijding helder te krijgen, komt de politie graag in contact met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was in de binnenstad erg geĂŻnteresseerd in geparkeerde fietsen. Agenten zagen dat de Stadjer aan verschillende sloten rommelde. Uiteindelijk nam hij een fiets mee. Hierop hebben agenten de man aangesproken en vervolgens aangehouden. Het gaat om een bekende fietsendief. De politie maakt proces-verbaal op.

Hardleerse automobilist moet auto inleveren

TER APEL Een 25-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela moest in de nacht van donderdag op vrijdag zijn auto inleveren. De man was afgelopen anderhalve maand al vier keer betrapt op het besturen van een auto, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Afgelopen nacht werd hij opnieuw betrapt. Dit keer is zijn auto in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsenheler aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 19-jarige fietser uit Groningen aangehouden. De man fietste over de Grote Markt op een fiets die verschillende kenmerken had van een gestolen fiets. Bij controle bleek de fiets inderdaad in mei 2010 gestolen te zijn. Hierop is de fietser aangehouden. Hij verklaarde de fiets van een voorbijganger te hebben gekregen. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De fiets is op het politiebureau achtergebleven. De politie maakt proces-verbaal op.