Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 22-04-2011

Aanrijding onder invloed

WOUDENBERG Een 19-jarige Woudenberger is donderdagavond 21 april omstreeks 22.45 uur de macht over het stuur verloren. Met zijn auto belandde hij in de tuin bij het gemeentehuis aan de Nieuwe Poort, waarbij hij een boom omver reed. De bestuurder verklaarde dat hij eerst rondjes reed over de rotonde Geerensteinselaan/Maarsbergseweg. Toen hij de Dorpsstraat op wilde rijden, ging het mis. Een getuige bevestigde dit. De auto raakte zwaar beschadigd. De automobilist werd met nekletsel voor onderzoek naar het UMC overgebracht. De eerste blaastest op straat wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek later uit de ademanalyse dat hij een alcoholgehalte had van 160 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed.

Brand in stadsbus

AMERSFOORT In een stadsbus is donderdagavond op de Lageweg brand uitgebroken. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van de brand. Toen de agenten arriveerden, stond de achterkant van de bus in brand. De passagiers hadden de bus inmiddels verlaten. Volgens de chauffeuse zag zij bij de halte Trekvogelweg rook in haar binnenspiegel. Eerder hadden passagiers al aangegeven een vreemde lucht te ruiken. Op het wegdek lag op diverse plaatsen brandstof. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technisch mankement. Connexxion stelt verder onderzoek in naar de oorzaak.

Autobrand

AMERSFOORT Op de Zuiderkruis zijn in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 april twee autos getroffen door brand. Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding dat de autos in brand stonden. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.