Politie Rotterdam Rijnmond

Onderzoek naar dood Cuma Pinar

RRD

Datum publicatie: 22-04-2011 10:26

Het team van 20 rechercheurs dat de moord op Cuma Pinar onderzoekt is opgeheven. De rechercheurs hebben de afgelopen 4 maanden continu nauwgezet alle scenario's en mogelijkheden onderzocht. Dit heeft helaas niet geresulteerd in de aanhouding van een verdachte/verdachten of het achterhalen van de identiteit van de vrouw waar Cuma voor het laatst mee is gezien.

Cuma werd zondagmiddag 5 december in een geleende Mercedes SL 500 onder de Van Brienenoordbrug aangetroffen. Hij was door vuurwapengeweld om het leven gekomen na, zo blijkt uit het rechercheonderzoek, vermoedelijk een ruzie om geld of drugs.

Uit het onderzoek is onder meer gebleken dat het slachtoffer zaterdag 4 december rond 22.00 uur voor het laatst was gezien bij de Esso aan de 's Gravendijkwal. Hij sprak daar met een aantal bekenden. De politie heeft camerabeelden waarop te zien was dat naast hem in de auto een vrouw zat.

De recherche heeft uitgebreid onderzocht wie die vrouw kon zijn. Daarbij zijn onder andere in het televisieprogramma Opsporing Verzocht camerabeelden van die vrouw getoond. Dit leverde een aantal tips op die ook onderzocht zijn.

Nauwgezet onderzoek, vele verhoren, flyeracties in meer dan 100 Turkse gelegenheden en media-aandacht leidden vooralsnog niet naar de identiteit van de vrouw of de dader(s) van het misdrijf.

De politie heeft het vermoeden dat mensen in de omgeving van het slachtoffer moeten weten wie verantwoordelijk is/ zijn voor de dood van Cuma of wie de onbekende vrouw is. Die informatie is nodig om dit misdrijf op te lossen en verdachte(n) aan te houden. Informatie over dit misdrijf kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.