Vakcentrum Levensmiddelen

Genomineerden ZO'Z Award 2011 bekend

22 april 2011
---

Op 19 januari presenteerde Jort Kelder in Hart van Holland namens het Vakcentrum de 12 provinciewinnaars van de ZO²Z Award 2011. In de afgelopen weken zijn deze ambassadeurs voor het zelfstandig ondernemerschap bezocht en beoordeeld door collega-ondernemers en werd er een SWOT-analyse van hun ondernemerschap gemaakt door wetenschappers van EIM Stratus. Nadat de wegingsfactoren op de diverse beoordelingen zijn losgelaten, komen Titus Vogt - Jumbo in Dokkum, Jos van den Berg - Albert Heijn in Uithoorn en Paul Papo & Anrico Maat - Jumbo in Groningen als de drie hoogst scorende ondernemers naar voren.

Inmiddels zijn alle provinciewinnaars met het Vakcentrum op bezoek geweest bij hun eigen Commissaris der Koningin of Gedeputeerde vaak vergezeld door een lid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waarin hun bedrijf is gevestigd. Natuurlijk is bij deze gelegenheid ook het rapport `De meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist' aangeboden. Goede contacten met provinciale en lokale overheid blijken opnieuw heel waardevol.

Voor de genomineerde ondernemers breken er spannende en drukke tijden aan. Natuurlijk worden er filmimpressies in de bedrijven gemaakt, die tijdens de Dag van het Vakcentrum worden getoond. Onze hoofdsponsors Bavaria, Coca Cola, FrieslandCampina, Henkel en ING plannen de komende weken natuurlijk extra activiteiten met de genomineerde ondernemers. Uiteraard hebben de pers, de commerciële organisaties en collega-ondernemers meer dan gemiddelde belangstelling. Maar het belangrijkste is het bezoek van de finalejury, bestaande uit Theo Roos (adviseur van het bestuur van het Centraal Bureau Levensmiddelen-handel), Jan Meerman (voorzitter Detailhandel Nederland en brancheorganisatie CBW/Mitex) en Vakcentrumvoorzitter Harrie ten Have. Op dinsdag 17 mei 2011 maakt het Vakcentrum de winnaar van de ZO²Z Award 2011 bekend.

Reacties