Politie Drenthe

Vrijdag 22 april 2011

Provincie Drenthe , 22-04-2011

Verkeerscontrole Emmen en omgeving

EMMEN De politie heeft donderdagavond in Emmen en in de omgeving een verkeerscontrole gehouden. Op verschillende plekken werd het verkeer door de politie gecontroleerd. Tijdens de verkeerscontrole werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. Proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden met een te gladde band. Vier keer werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Twee keer werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. Een proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden zonder verlichting. Elf automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden zonder de verplichte gordel. Een bekeuring werd uitgeschreven vanwege een snelheidsovertreding. Een bekeuring werd uitgeschreven voor onverzekerd rijden. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het rijden met een lekke uitlaat.

Bestuurder scooter bekeurd

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Meppel drie bekeuringen gegeven. De jongen reed op een scooter over de stoep langs de Jan Tooroplaan en werd daarop aangesproken door agenten. Toen de agenten voor deze overtreding een bekeuring wilden uitschrijven, werd de jongen naar zijn identiteit gevraagd. De jongen kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor ook een bekeuring. Na onderzoek bleek dat de jongen ook niet in het bezit was van een brommerrijbewijs en ook daarvoor kreeg de jongen een bekeuring.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag bij een warenhuis aan het Koopmansplein een 15-jarig meisje uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje was door de beveiliging van het warenhuis betrapt toen zij acht kledingstukken wilde weggenomen uit de winkel. Het meisje werd door de politie overgebracht naar het politiebureau en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

MEPPEL De politie heeft donderdagochtend in een supermarkt aan het Prinsenplein een 40-jarige vrouw uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw bleek drie pakjes shag te hebben weggenomen. Proces-verbaal werd tegen de vrouw opgemaakt.

Politie zoekt automobiliste na verkeersongeval

SMILDE De politie is op zoek naar een automobiliste die afgelopen dinsdag 19 april tussen 17.00 uur en 18.00 uur betrokken was bij een verkeersongeval op de Boerenlaan. Twee meisjes fietsten afgelopen dinsdag naast elkaar op de Boerenlaan in de richting van Smilde. Op een gegeven moment worden ze ingehaald door een zwarte personenauto. De buitenste fietster (14-jarig meisje uit Smilde) wordt tijdens het passeren geraakt door de personenauto en komt samen met het tweede meisje ten val. Het tweede meisje staat direct weer op, maar het 14-jarige meisje blijft versuft op de grond liggen. De auto stopt even verderop, waarna een vrouw uitstapt en wat woorden wisselt met de meisjes. Vervolgens loopt de vrouw naar haar auto en rijdt verder. Het meisje raakte licht gewond en haar fietst raakte beschadigd. De politie zou graag via 0900 88 44 in contact komen met de automobiliste van de zwarte personenauto.

Auto in brand op A32

MEPPEL De politie kreeg donderdagmiddag een melding binnen van een autobrand op de A32. Ter plekke stond een personenauto in brand en alle inzittenden waren veilig uit de auto. De toerit van de snelweg werd tijdelijk afgesloten. De brandweer bluste de brand en de weg kon vervolgens weer worden vrijgegeven. Niemand raakte gewond en de oorzaak van de brand is onbekend.

Aanhouding na mishandeling

KLAZIENAVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 36-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor mishandeling. De politie had een melding gekregen van een conflict aan De Kap. Ter plekke troffen agenten een 46-jarige vrouw uit Klazienaveen aan. De vrouw was gewond aan haar gezicht. De vrouw wilde aangifte doen van mishandeling. Na onderzoek hield de politie de 36-jarige man aan. Aanleiding van de mishandeling is onbekend. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt gordelcontrole

ROLDE De politie heeft donderdagochtend rondom een school aan de Menso Altinglaan een gordelcontrole gehouden. Twee personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte gordel.

Man raakt bekneld tussen tractor en cultivator

ELP Donderdagmiddag is een 76-jarige man uit Elp tijdens werkzaamheden op een stuk land nabij de Meertenakkersweg gewond geraakt (onbekend letsel). De man raakte tijdens het afkoppelen van de cultivator bekneld tussen de tractor en de cultivator. De man werd door de hulpdiensten geholpen en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Aanrijding tussen auto en fietser

ASSEN Donderdagmiddag heeft op de Dennenweg een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgevonden. Bij het uitrijden van een parkeerplaats zag een 79-jarige automobilist uit Assen een 56-jarige fietster uit Rolde over het hoofd. De fietster raakte licht gewond aan een oor en werd per ambulance naar de eerste hulp gebracht van het ziekenhuis in Assen.

Vrouw aangehouden voor zware mishandeling

EMMEN De politie heeft donderdagavond een 25-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor zware mishandeling. De vrouw had trammelant gehad bij een café aan de Alerderdrink en was weggegaan. Kort daarop kwam de vrouw weer aangelopen en had vervolgens zomaar een glas in het gezicht van een 32-jarige man uit Emmen geduwd. De 32-jarige man had nergens mee te maken. De man verweerde zich. De vrouw werd aangehouden en werd ingesloten op het politiebureau.

Verkeersongevallen op A28

DE WIJK Donderdagmiddag heeft op de A28 een kop-staart botsing plaatsgevonden ter hoogte van de afslag Veeningen/Zuidwolde. Een 53-jarige automobilist uit Emmen moest remmen voor een voorganger en een 30-jarige automobiliste uit Groningen had dit te laat in de gaten en botste achterop de 53-jarige automobilist. De 30-jarige automobiliste kwam in de berm tot stilstand en werd met nekklachten per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

TYNAARLO Donderdagmiddag heeft op de A28 een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 40-jarige automobiliste uit Buitenpost reed over de A28 in een busje met daarachter een aanhanger. Op een gegeven ogenblik begon de aanhanger plotseling te slingeren en botste de combinatie tegen de vangrail. De vrouw raakte niet gewond, maar had wel last van haar rug. Uit onderzoek kwam naar voren dat de vrouw niet over het juiste rijbewijs beschikte en daarvoor werd proces-verbaal opgemaakt. Ter hoogte van de afslag Vries werd de weg tijdelijk afgesloten.

Mannen aangehouden voor diefstal

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen (38 jaar uit Emmen en 35 jaar uit Stadskanaal) aangehouden voor diefstal. De politie had een melding gekregen van inbraak in een pand aan de Cornelis Houtmanstraat. Ter plekke trof de politie de twee mannen aan en hield hen aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed van alcohol

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Hondsrooswal een 26-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed al slingerend over de weg en werd aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Via een ademanalyse scoorde de man 0,66 promille (285 ug/l). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Politie controleert het verkeer

TYNAARLO De politie heeft donderdagochtend op verschillende plekken rond Tynaarlo toezicht gehouden op landbouwverkeer, aanhangers en verkeersonveilig rijden. De politie maakte twee keer proces-verbaal op voor een overbeladen aanhanger. Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een bestuurder van een kraan kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen en twee automobilisten kregen voor hetzelfde feit een bekeuring.

COEVORDEN De politie heeft donderdagmiddag in Coevorden het verkeer gecontroleerd. Twee bekeuringen werd uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. Drie keer werd proces-verbaal opgemaakt voor losliggende lading. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte gordel. Een proces-verbaal werd opgemaakt voor het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat. Proces-verbaal werd opgemaakt voor een snelheidsovertreding. In totaal werden er ook 29 blaastesten afgenomen, niemand was in overtreding.